Węgierska zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Węgierska zupa rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

175 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 litr

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Ryby pokrój w kostkę, dodaj do gotującej się zupy i chwilę jeszcze podgotuj, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany nałożonej na środek talerza.

Krok 4

Dodaj Bulionetkę warzywną Knorr-dzięki temu danie nabierze pełnego smaku. Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do zupy i gotuj do momentu, gdy będą miękkie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgierska zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgierska zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgierska zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgierska zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgierska zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgierska zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgierska zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Węgierska zupa rybnaWęgierska zupa rybna

Węgierską zupę rybną wyróżnia intensywny aromat kminku. Zainspiruj się proponowanym przepisem i przygotuj jej wariant, łączący smak łososia (np. wędzonego) z kawałkiem białej ryby (np. karpia, pangi lub mintaja). Będą one świetnie komponować się z ugotowanymi na parze, gotowanymi lub podsmażanymi warzywami. Do tego dania wykorzystaj również czerwoną lub żółtą paprykę oraz marchewkę, które dodadzą całości słodkiego posmaku. Dodaj również pietruszkę pokrojoną w talarki, starty na tarce seler oraz ostrą białą cebulę. Opcjonalnie zastąpić możesz ją zieloną częścią pora. Wszystkie składniki wraz z kawałkami ryby ugotuj w wodzie z dodatkiem przypraw, takich jak m.in.: liść laurowy i ziele angielskie. Zupę doskonale zagęszczą ziemniaki. Potrawę dodatkowo możesz zaprawić kwaśną śmietaną lub przecierem pomidorowym. Danie podawaj na ciepło. Przed serwowaniem oprósz je posiekaną drobno natką pietruszki, liśćmi kolendry lub koperkiem i dopraw kminkiem. Wydrukuj listę składników i przygotuj aromatyczną zupę rybną.