
Składniki
1 litr
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżka
100 mililitrów
30 gramów
80 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą wodą, a następnie obierz ze skórki.
Krok 2
Śliwki umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.
Krok 3
Rybę umyj, oddziel mięso od ości i pokrój na paski.
Krok 4
Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj przecier śliwkowy, opłukane rodzynki, migdały i wino. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej