Zupa rybna po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

30 gramów

80 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, a następnie obierz ze skórki.

Krok 2

Śliwki umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Rybę umyj, oddziel mięso od ości i pokrój na paski.

Krok 4

Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj przecier śliwkowy, opłukane rodzynki, migdały i wino. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Flammkuchen
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej