
Składniki
1 litr
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżka
100 mililitrów
30 gramów
80 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą wodą, a następnie obierz ze skórki.
Krok 2
Śliwki umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.
Krok 3
Rybę umyj, oddziel mięso od ości i pokrój na paski.
Krok 4
Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj przecier śliwkowy, opłukane rodzynki, migdały i wino. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej