Zupa rybna po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

30 gramów

80 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, a następnie obierz ze skórki.

Krok 2

Śliwki umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Rybę umyj, oddziel mięso od ości i pokrój na paski.

Krok 4

Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj przecier śliwkowy, opłukane rodzynki, migdały i wino. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Mazurek kajmakowy
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej