Zupa rybna po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

30 gramów

80 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, a następnie obierz ze skórki.

Krok 2

Śliwki umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Rybę umyj, oddziel mięso od ości i pokrój na paski.

Krok 4

Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj przecier śliwkowy, opłukane rodzynki, migdały i wino. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej