Składniki
1 litr
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżka
100 mililitrów
30 gramów
80 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą wodą, a następnie obierz ze skórki.
Krok 2
Śliwki umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.
Krok 3
Rybę umyj, oddziel mięso od ości i pokrój na paski.
Krok 4
Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj przecier śliwkowy, opłukane rodzynki, migdały i wino. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej