PRZEPISY.PL
Karp w piwie - autor: przepisy.pl

Karp w piwie

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
65
osób dodało do Mniamlisty
65
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cytryna1 szt
  • gałka muszkatołowa1 szczypta
  • czerwone słodkie wino40 ml
  • cukier1.5 łyżki
  • śmietana1 łyżka
  • woda1 łyżka
Karp w piwie – krok 1

Krok 1

Ugotuj wywar na kostce Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Oczyść karpia, posól, pokrój w dzwonka, wrzuć na gotujący się wywar. Gotuj przez godzinę na małym ogniu.
Karp w piwie – krok 2

Krok 2

Kawałek piernika zalej ciemnym piwem i rozmieszaj. Wlej do zupy z pozostałym piwem (przynajmniej 2 butelki 0,33 litra), dodaj garść rodzynków, posiekane migdały, plasterki cytryny, gałkę muszkatołową oraz czerwone słodkie wino.
Karp w piwie – krok 3

Krok 3

Przyrządź karmel z cukru: 1 i ½ łyżki zrumień na patelni, wlej 1 łyżkę wody. Zagotuj razem z zasmażką jasną Knorr.
Karp w piwie – krok 4

Krok 4

Wlej wszystko do zupy. Dodaj cukru do smaku. Pod koniec gotowania dopraw śmietaną.
Karp w piwie – krok 5

Krok 5

Podawaj z kartoflami.

Więcej przepisów z tym produktem

Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr Zobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

235
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
167
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Średnie
58
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
201
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie