Karp prababci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp prababci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 ziarna

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 kilograma

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Warzywa obierz, pokrój w plastry i włóż do dużego rondla.

Krok 3

Warzywa zalej piwem, dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb. Przykryj i gotuj około 15 minut.

Krok 4

Do wrzącego wywaru włóż karpia, masło i gotuj około 45 minut.

Krok 5

Karpia przełóż na półmisek. Sos przetrzyj przez sito i polej nim rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej