Karp prababci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp prababci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 ziarna

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 kilograma

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Warzywa obierz, pokrój w plastry i włóż do dużego rondla.

Krok 3

Warzywa zalej piwem, dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb. Przykryj i gotuj około 15 minut.

Krok 4

Do wrzącego wywaru włóż karpia, masło i gotuj około 45 minut.

Krok 5

Karpia przełóż na półmisek. Sos przetrzyj przez sito i polej nim rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej