Karp prababci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp prababci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 ziarna

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 kilograma

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Warzywa obierz, pokrój w plastry i włóż do dużego rondla.

Krok 3

Warzywa zalej piwem, dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb. Przykryj i gotuj około 15 minut.

Krok 4

Do wrzącego wywaru włóż karpia, masło i gotuj około 45 minut.

Krok 5

Karpia przełóż na półmisek. Sos przetrzyj przez sito i polej nim rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej