
Składniki
3 sztuki
4 ziarna
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1.5 kilograma
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Warzywa obierz, pokrój w plastry i włóż do dużego rondla.
Krok 3
Warzywa zalej piwem, dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb. Przykryj i gotuj około 15 minut.
Krok 4
Do wrzącego wywaru włóż karpia, masło i gotuj około 45 minut.
Krok 5
Karpia przełóż na półmisek. Sos przetrzyj przez sito i polej nim rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej