
Składniki
3 sztuki
4 ziarna
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1.5 kilograma
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Warzywa obierz, pokrój w plastry i włóż do dużego rondla.
Krok 3
Warzywa zalej piwem, dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb. Przykryj i gotuj około 15 minut.
Krok 4
Do wrzącego wywaru włóż karpia, masło i gotuj około 45 minut.
Krok 5
Karpia przełóż na półmisek. Sos przetrzyj przez sito i polej nim rybę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej