Karp w panierce z pieprzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w panierce z pieprzu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

null szczypt

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

2 kilogramy

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę spraw, odetnij głowę i wyjmij kręgosłup oraz duże ości.

Krok 2

Filety pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, natrzyj szczyptą soli i wstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Pieprz w ziarenkach lekko stłucz i wymieszaj z bułką tartą.

Krok 4

Rybę oprósz mąką, panieruj w rozkłóconych jajkach i bułce tartej.

Krok 5

Smaż na złoto, na oleju wymieszanym z masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej