
Składniki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
null szczypt
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
2 kilogramy
0.5 szklanki
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę spraw, odetnij głowę i wyjmij kręgosłup oraz duże ości.
Krok 2
Filety pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, natrzyj szczyptą soli i wstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 3
Pieprz w ziarenkach lekko stłucz i wymieszaj z bułką tartą.
Krok 4
Rybę oprósz mąką, panieruj w rozkłóconych jajkach i bułce tartej.
Krok 5
Smaż na złoto, na oleju wymieszanym z masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej