Karp w panierce z pieprzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w panierce z pieprzu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

null szczypt

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

2 kilogramy

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę spraw, odetnij głowę i wyjmij kręgosłup oraz duże ości.

Krok 2

Filety pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, natrzyj szczyptą soli i wstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Pieprz w ziarenkach lekko stłucz i wymieszaj z bułką tartą.

Krok 4

Rybę oprósz mąką, panieruj w rozkłóconych jajkach i bułce tartej.

Krok 5

Smaż na złoto, na oleju wymieszanym z masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej