Karp w panierce z pieprzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w panierce z pieprzu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

null szczypt

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

2 kilogramy

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę spraw, odetnij głowę i wyjmij kręgosłup oraz duże ości.

Krok 2

Filety pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, natrzyj szczyptą soli i wstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Pieprz w ziarenkach lekko stłucz i wymieszaj z bułką tartą.

Krok 4

Rybę oprósz mąką, panieruj w rozkłóconych jajkach i bułce tartej.

Krok 5

Smaż na złoto, na oleju wymieszanym z masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w panierce z pieprzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej