Karp w płatkach migdałowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w płatkach migdałowych

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w plastry, posypujemy pokruszoną kostką Pietruszka Knorr, solą i pieprzem, obkładamy plastrami cebuli i odkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia wyrzucamy cebulę. Rybę obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w płatkach migdałowych.

Krok 3

Smażymy na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w płatkach migdałowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej