Karp z rodzynkami i cebulą - przepis wschodni | Przepisy.pl pixel

Karp na wschodni sposób

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

150 gramów

3 łyżki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oczyść , opłucz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebule i marchew pokrój w plasterki.

Krok 3

Litr wody zagotuj z sokiem z cytryny, cukrem i solą oraz z cebulą, marchewką, liściem laurowym i rodzynkami.

Krok 4

Karpia włóż do mieszanki i gotuj 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej