Karp z rodzynkami i cebulą - przepis wschodni | Przepisy.pl pixel

Karp na wschodni sposób

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

null

null

150 gramów

3 łyżki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oczyść , opłucz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebule i marchew pokrój w plasterki.

Krok 3

Litr wody zagotuj z sokiem z cytryny, cukrem i solą oraz z cebulą, marchewką, liściem laurowym i rodzynkami.

Krok 4

Karpia włóż do mieszanki i gotuj 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp na wschodni sposób - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej