Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
150 gramów
3 łyżki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia oczyść , opłucz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebule i marchew pokrój w plasterki.
Krok 3
Litr wody zagotuj z sokiem z cytryny, cukrem i solą oraz z cebulą, marchewką, liściem laurowym i rodzynkami.
Krok 4
Karpia włóż do mieszanki i gotuj 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej