
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
150 gramów
3 łyżki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia oczyść , opłucz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebule i marchew pokrój w plasterki.
Krok 3
Litr wody zagotuj z sokiem z cytryny, cukrem i solą oraz z cebulą, marchewką, liściem laurowym i rodzynkami.
Krok 4
Karpia włóż do mieszanki i gotuj 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej