Karp w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 gramów

3 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1.5 kilograma

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Pomarańcze pokrój w ósemki.

Krok 2

Rybę oczyść, natrzyj solą i pieprzem, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Obłóż pomarańczami, posyp bułką tartą, przykryj pieczarkami, polej winem i posyp wiórkami masła.

Krok 4

Piecz około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej