
Składniki
1 szczypta
250 gramów
3 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1.5 kilograma
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Pomarańcze pokrój w ósemki.
Krok 2
Rybę oczyść, natrzyj solą i pieprzem, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Obłóż pomarańczami, posyp bułką tartą, przykryj pieczarkami, polej winem i posyp wiórkami masła.
Krok 4
Piecz około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej