PRZEPISY.PL

Karp w pomarańczach

Autor: pasibrzuch
  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 szczypta
  • pieczarki250 gr
  • bułka tarta3 łyżki
  • pomarańcze3 szt
  • sól1 szczypta
  • masło2 łyżki
  • karp1.5 kg
  • wytrawne wino białe2 szklanki
    • Krok 1

      Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Pomarańcze pokrój w ósemki.
    • Krok 2

      Rybę oczyść, natrzyj solą i pieprzem, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu.
    • Krok 3

      Obłóż pomarańczami, posyp bułką tartą, przykryj pieczarkami, polej winem i posyp wiórkami masła.
    • Krok 4

      Piecz około 40 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    160
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    104
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    43
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    1
    osoba dodała do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe