Karp w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karp w pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 gramów

3 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1.5 kilograma

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Pomarańcze pokrój w ósemki.

Krok 2

Rybę oczyść, natrzyj solą i pieprzem, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Obłóż pomarańczami, posyp bułką tartą, przykryj pieczarkami, polej winem i posyp wiórkami masła.

Krok 4

Piecz około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej