Karp w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 gramów

3 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1.5 kilograma

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Pomarańcze pokrój w ósemki.

Krok 2

Rybę oczyść, natrzyj solą i pieprzem, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Obłóż pomarańczami, posyp bułką tartą, przykryj pieczarkami, polej winem i posyp wiórkami masła.

Krok 4

Piecz około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej