
Składniki
1 szczypta
250 gramów
3 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1.5 kilograma
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Pomarańcze pokrój w ósemki.
Krok 2
Rybę oczyść, natrzyj solą i pieprzem, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Obłóż pomarańczami, posyp bułką tartą, przykryj pieczarkami, polej winem i posyp wiórkami masła.
Krok 4
Piecz około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej