Karp w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 gramów

3 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1.5 kilograma

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Pomarańcze pokrój w ósemki.

Krok 2

Rybę oczyść, natrzyj solą i pieprzem, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Obłóż pomarańczami, posyp bułką tartą, przykryj pieczarkami, polej winem i posyp wiórkami masła.

Krok 4

Piecz około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej