Porkolt z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Porkolt z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1.5 kilograma

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i podziel na filety.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zarumień na smalcu.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski, a pomidory w ćwiartki. Warzywa dodaj do cebuli, dolej trochę wody i zagotuj. Dopraw papryką w proszku.

Krok 4

Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym sosem. Piecz około 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej