Porkolt z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Porkolt z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1.5 kilograma

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i podziel na filety.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zarumień na smalcu.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski, a pomidory w ćwiartki. Warzywa dodaj do cebuli, dolej trochę wody i zagotuj. Dopraw papryką w proszku.

Krok 4

Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym sosem. Piecz około 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Kopiec kreta na blachę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej