Porkolt z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Porkolt z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1.5 kilograma

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i podziel na filety.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zarumień na smalcu.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski, a pomidory w ćwiartki. Warzywa dodaj do cebuli, dolej trochę wody i zagotuj. Dopraw papryką w proszku.

Krok 4

Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym sosem. Piecz około 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Porkolt z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej