Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
2 łyżki
6 szklanek
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć mięso. Warzywa obrać. Zalać wodę z bulionem i kostką rosołową. Włożyć mięso do garnka do wrzącego wywaru. Gotować godzinę. Potem dodać włoszczyznę i gotować do miękkości mięsa. W czasie wymieszać chrzan ze śmietaną. Doprawić do smaku cukrem. Wyjąć mięso. Pokroić w plastry. Na patelence roztopić masło lekko je rumieniąc. Polewać plastry mięsa roztopionym masłem. Obok kłaść kleks chrzanu .
Krok 2
Do tego ziemniaki z wody posypane koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej