Gotowana szynka wieprzowa z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

2 łyżki

6 szklanek

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć mięso. Warzywa obrać. Zalać wodę z bulionem i kostką rosołową. Włożyć mięso do garnka do wrzącego wywaru. Gotować godzinę. Potem dodać włoszczyznę i gotować do miękkości mięsa. W czasie wymieszać chrzan ze śmietaną. Doprawić do smaku cukrem. Wyjąć mięso. Pokroić w plastry. Na patelence roztopić masło lekko je rumieniąc. Polewać plastry mięsa roztopionym masłem. Obok kłaść kleks chrzanu .

Krok 2

Do tego ziemniaki z wody posypane koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klops domowy z jajkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej