Gotowana szynka wieprzowa z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

2 łyżki

6 szklanek

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć mięso. Warzywa obrać. Zalać wodę z bulionem i kostką rosołową. Włożyć mięso do garnka do wrzącego wywaru. Gotować godzinę. Potem dodać włoszczyznę i gotować do miękkości mięsa. W czasie wymieszać chrzan ze śmietaną. Doprawić do smaku cukrem. Wyjąć mięso. Pokroić w plastry. Na patelence roztopić masło lekko je rumieniąc. Polewać plastry mięsa roztopionym masłem. Obok kłaść kleks chrzanu .

Krok 2

Do tego ziemniaki z wody posypane koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka wieprzowa gotowana z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej