
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
2 łyżki
6 szklanek
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć mięso. Warzywa obrać. Zalać wodę z bulionem i kostką rosołową. Włożyć mięso do garnka do wrzącego wywaru. Gotować godzinę. Potem dodać włoszczyznę i gotować do miękkości mięsa. W czasie wymieszać chrzan ze śmietaną. Doprawić do smaku cukrem. Wyjąć mięso. Pokroić w plastry. Na patelence roztopić masło lekko je rumieniąc. Polewać plastry mięsa roztopionym masłem. Obok kłaść kleks chrzanu .
Krok 2
Do tego ziemniaki z wody posypane koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej