
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
2 łyżki
6 szklanek
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć mięso. Warzywa obrać. Zalać wodę z bulionem i kostką rosołową. Włożyć mięso do garnka do wrzącego wywaru. Gotować godzinę. Potem dodać włoszczyznę i gotować do miękkości mięsa. W czasie wymieszać chrzan ze śmietaną. Doprawić do smaku cukrem. Wyjąć mięso. Pokroić w plastry. Na patelence roztopić masło lekko je rumieniąc. Polewać plastry mięsa roztopionym masłem. Obok kłaść kleks chrzanu .
Krok 2
Do tego ziemniaki z wody posypane koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej