Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 ziarna
0.5 łyżeczki
50 gramów
50 mililitrów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka pokrój w paski, oprósz solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Obtocz w mące, obsmaż na patelni. Mięso przełóż do mniejszego garnuszka.
Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w plastry cebulę i czosnek, dodaj do żeberek.
Krok 3
Sos Knorr rozmieszaj w 400 mililitrach wody i zalej żebra.
Krok 4
Całość duś pod przykryciem około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka duszone z cebulą
Żeberka duszone z cebulą dziś w roli głównej! To danie wprost z polskich stołów. Smak żeberek, oparty na dobrze znanych składnikach, zachwyci każdego. Podane z ziemniakami i surówką sprawdzą się podczas codziennego, jak i świątecznego obiadu.
Dla kogo?
Dla zwolenników tradycyjnych potraw. Żeberka duszone z cebulą to sprawdzony przepis na udany obiad!
Na jaką okazję?
To danie główne na każdy dzień. Poniedziałek czy niedziela – żeberka z cebulą zawsze do usług!
Czy wiesz, że?
Majeranek świetnie pasuje do mięs i wszelkich dań ciężkostrawnych, ponieważ tradycyjnie uważa się, że poprawia trawienie. Nie żałuj go, a żeberka z jego dodatkiem będą jeszcze smaczniejsze.
Dla urozmaicenia
Żeberka duszone podaj z ziemniakami oraz ulubioną sałatką. Do żeberek z cebulą idealnie pasuje też surówka z kiszonej kapusty. Spróbuj, a nie pożałujesz!