Słodko kwaśne żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko kwaśne żeberka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

190 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

900 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

1 szklanka

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

300 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokrój w paski i oprósz delikatnie mąką.

Słodko kwaśne żeberka - Krok 1

Krok 2

Ocet zagotuj z cukrem i posiekaną papryczką chili.

Słodko kwaśne żeberka - Krok 2

Krok 3

W garnku lub woku rozgrzej dobrze olej i smaż żeberka, aż nabiorą złoto-brązowej barwy. Kiedy będą już gotowe, przełóż je do miski i zalej mieszanką octową. Odstaw na 20 minut.

Słodko kwaśne żeberka - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj z pół szklanki wody z Przyprawą Knorr, ketchupem i colą.

Słodko kwaśne żeberka - Krok 4

Krok 5

Dodaj sos do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj.

Słodko kwaśne żeberka - Krok 5

Krok 6

Przełóż żeberka do rękawa do pieczenia. Zamknij szczelnie i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Żeberka podawaj z posiekaną kolendrą, samodzielnie bądź z ryżem.

Słodko kwaśne żeberka - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Beata Szawlinska

    Beata Szawlinska , 18.01.2018

    Szklanka octu to o za duzo jesc sie nie dalo jedyne co bylo czuc to ocet

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko kwaśne żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko kwaśne żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko kwaśne żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko kwaśne żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko kwaśne żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko kwaśne żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko kwaśne żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko kwaśne żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bambus z ryżem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej