Składniki
900 gramów
1 szklanka
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
300 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka pokrój w paski i oprósz delikatnie mąką.
Krok 6
Przełóż żeberka do rękawa do pieczenia. Zamknij szczelnie i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Żeberka podawaj z posiekaną kolendrą, samodzielnie bądź z ryżem.
Krok 5
Dodaj sos do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Wymieszaj z pół szklanki wody z Przyprawą Knorr, ketchupem i colą.
Krok 3
W garnku lub woku rozgrzej dobrze olej i smaż żeberka, aż nabiorą złoto-brązowej barwy. Kiedy będą już gotowe, przełóż je do miski i zalej mieszanką octową. Odstaw na 20 minut.
Krok 2
Ocet zagotuj z cukrem i posiekaną papryczką chili.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Słodko kwaśne żeberka
Żeberka pokrój w paski i oprósz delikatnie mąką.