
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżeczki
1.5 szklanki
1 sztuka
0.5 kilograma
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koperek i dymkę posiekaj. Do mięsa dodaj jajko i zieleninę. Przypraw i wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
W garnku zagotuj wodę z masłem i lekko osól.
Krok 3
Z mięsa formuj małe kuleczki i wkładaj je do wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 4
Kaszę wsyp do posolonego wrzątku i ugotuj na sypko. Podawaj z pulpetami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej