Kulki drobiowe z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki drobiowe z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżeczki

1.5 szklanki

1 sztuka

0.5 kilograma

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek i dymkę posiekaj. Do mięsa dodaj jajko i zieleninę. Przypraw i wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę z masłem i lekko osól.

Krok 3

Z mięsa formuj małe kuleczki i wkładaj je do wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 4

Kaszę wsyp do posolonego wrzątku i ugotuj na sypko. Podawaj z pulpetami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej