Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżeczki
1.5 szklanki
1 sztuka
0.5 kilograma
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koperek i dymkę posiekaj. Do mięsa dodaj jajko i zieleninę. Przypraw i wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
W garnku zagotuj wodę z masłem i lekko osól.
Krok 3
Z mięsa formuj małe kuleczki i wkładaj je do wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 4
Kaszę wsyp do posolonego wrzątku i ugotuj na sypko. Podawaj z pulpetami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej