
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżeczki
1.5 szklanki
1 sztuka
0.5 kilograma
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koperek i dymkę posiekaj. Do mięsa dodaj jajko i zieleninę. Przypraw i wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
W garnku zagotuj wodę z masłem i lekko osól.
Krok 3
Z mięsa formuj małe kuleczki i wkładaj je do wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 4
Kaszę wsyp do posolonego wrzątku i ugotuj na sypko. Podawaj z pulpetami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej