Kulki drobiowe z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki drobiowe z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżeczki

1.5 szklanki

1 sztuka

0.5 kilograma

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek i dymkę posiekaj. Do mięsa dodaj jajko i zieleninę. Przypraw i wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę z masłem i lekko osól.

Krok 3

Z mięsa formuj małe kuleczki i wkładaj je do wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 4

Kaszę wsyp do posolonego wrzątku i ugotuj na sypko. Podawaj z pulpetami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka potrawka z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej