Kulki drobiowe z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

83

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżeczki

1.5 szklanki

1 sztuka

0.5 kilograma

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek i dymkę posiekaj. Do mięsa dodaj jajko i zieleninę. Przypraw i wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę z masłem i lekko osól.

Krok 3

Z mięsa formuj małe kuleczki i wkładaj je do wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 4

Kaszę wsyp do posolonego wrzątku i ugotuj na sypko. Podawaj z pulpetami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej