Kulki drobiowe z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki drobiowe z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżeczki

1.5 szklanki

1 sztuka

0.5 kilograma

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek i dymkę posiekaj. Do mięsa dodaj jajko i zieleninę. Przypraw i wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę z masłem i lekko osól.

Krok 3

Z mięsa formuj małe kuleczki i wkładaj je do wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 4

Kaszę wsyp do posolonego wrzątku i ugotuj na sypko. Podawaj z pulpetami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej