
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
650 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.
Krok 2
Dodajemy poszatkowane mięso mielone. Doprawiamy kostkami czosnkowymi, Delikatem, solą i pieprzem. Można również użyć dowolnych ziół. Dokładnie mieszamy i przesmażamy.
Krok 3
Po kilku minutach do mięsa dodajemy sos toscana i kukurydzę z puszki. Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu.
Krok 4
Gdy sos się zredukuje tak, że otrzymamy dość gęstą konsystencję, zdejmujemy z ognia.
Krok 5
Farsz nakładamy na placki, skrapiamy sosem tabasco o posypujemy serem. Placki następnie składamy jak kopertę. Można też nałożyć farsz na pół placka i po prostu złożyć na pół. Obsmażamy je krótko, najlepiej na patelni grillowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































