
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
650 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.
Krok 2
Dodajemy poszatkowane mięso mielone. Doprawiamy kostkami czosnkowymi, Delikatem, solą i pieprzem. Można również użyć dowolnych ziół. Dokładnie mieszamy i przesmażamy.
Krok 3
Po kilku minutach do mięsa dodajemy sos toscana i kukurydzę z puszki. Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu.
Krok 4
Gdy sos się zredukuje tak, że otrzymamy dość gęstą konsystencję, zdejmujemy z ognia.
Krok 5
Farsz nakładamy na placki, skrapiamy sosem tabasco o posypujemy serem. Placki następnie składamy jak kopertę. Można też nałożyć farsz na pół placka i po prostu złożyć na pół. Obsmażamy je krótko, najlepiej na patelni grillowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej