Grillowana tortilla z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z mięsem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

650 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.

Krok 2

Dodajemy poszatkowane mięso mielone. Doprawiamy kostkami czosnkowymi, Delikatem, solą i pieprzem. Można również użyć dowolnych ziół. Dokładnie mieszamy i przesmażamy.

Krok 3

Po kilku minutach do mięsa dodajemy sos toscana i kukurydzę z puszki. Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu.

Krok 4

Gdy sos się zredukuje tak, że otrzymamy dość gęstą konsystencję, zdejmujemy z ognia.

Krok 5

Farsz nakładamy na placki, skrapiamy sosem tabasco o posypujemy serem. Placki następnie składamy jak kopertę. Można też nałożyć farsz na pół placka i po prostu złożyć na pół. Obsmażamy je krótko, najlepiej na patelni grillowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej