Grillowana tortilla z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z mięsem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.

Krok 2

Dodajemy poszatkowane mięso mielone. Doprawiamy kostkami czosnkowymi, Delikatem, solą i pieprzem. Można również użyć dowolnych ziół. Dokładnie mieszamy i przesmażamy.

Krok 3

Po kilku minutach do mięsa dodajemy sos toscana i kukurydzę z puszki. Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu.

Krok 4

Gdy sos się zredukuje tak, że otrzymamy dość gęstą konsystencję, zdejmujemy z ognia.

Krok 5

Farsz nakładamy na placki, skrapiamy sosem tabasco o posypujemy serem. Placki następnie składamy jak kopertę. Można też nałożyć farsz na pół placka i po prostu złożyć na pół. Obsmażamy je krótko, najlepiej na patelni grillowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej