Grillowana tortilla z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla z mięsem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

650 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.

Krok 2

Dodajemy poszatkowane mięso mielone. Doprawiamy kostkami czosnkowymi, Delikatem, solą i pieprzem. Można również użyć dowolnych ziół. Dokładnie mieszamy i przesmażamy.

Krok 3

Po kilku minutach do mięsa dodajemy sos toscana i kukurydzę z puszki. Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu.

Krok 4

Gdy sos się zredukuje tak, że otrzymamy dość gęstą konsystencję, zdejmujemy z ognia.

Krok 5

Farsz nakładamy na placki, skrapiamy sosem tabasco o posypujemy serem. Placki następnie składamy jak kopertę. Można też nałożyć farsz na pół placka i po prostu złożyć na pół. Obsmażamy je krótko, najlepiej na patelni grillowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej