Placuszki warzywne z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki warzywne z piekarnika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

6 łyżek

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, ziemniaki i cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwie.

Krok 3

Ziemniaki i cukinię wymieszaj w misce z łyżeczką soli i odstaw na 15 minut, by puściły soki. Odcedź na sicie.

Krok 4

Wszystkie warzywa wymieszaj z cebulą, zieleniną i parmezanem. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wbij jaja i dodaj mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Masę nakładaj łyżką na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, formując zgrabne placuszki.

Krok 7

Piecz 40 minut. W połowie czasu obróć drewnianą łopatką na drugą stronę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki warzywne z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki warzywne z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki warzywne z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki warzywne z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki warzywne z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki warzywne z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki warzywne z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki warzywne z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej