Pierś indycza z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indycza z żurawiną

Autor: Joanna Jagodzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyj, osusz. Następnie rozbij tłuczkiem. Rozłóż płat na desce. Oprósz z obydwóch stron przyprawą do kurczaka, czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 2

Wysmaruj mięso żurawiną (ze słoiczka) posyp serem i zwiń w roladę. Owiń folią aluminiową. Piecz ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej