Pierś indycza z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indycza z żurawiną

Autor: Joanna Jagodzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyj, osusz. Następnie rozbij tłuczkiem. Rozłóż płat na desce. Oprósz z obydwóch stron przyprawą do kurczaka, czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 2

Wysmaruj mięso żurawiną (ze słoiczka) posyp serem i zwiń w roladę. Owiń folią aluminiową. Piecz ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej