
Składniki
70 dekagramów
25 dekagramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka umyj, osusz. Następnie rozbij tłuczkiem. Rozłóż płat na desce. Oprósz z obydwóch stron przyprawą do kurczaka, czosnkiem, solą i pieprzem.
Krok 2
Wysmaruj mięso żurawiną (ze słoiczka) posyp serem i zwiń w roladę. Owiń folią aluminiową. Piecz ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej