Pierś indycza z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś indycza z żurawiną

Autor: Joanna Jagodzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyj, osusz. Następnie rozbij tłuczkiem. Rozłóż płat na desce. Oprósz z obydwóch stron przyprawą do kurczaka, czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 2

Wysmaruj mięso żurawiną (ze słoiczka) posyp serem i zwiń w roladę. Owiń folią aluminiową. Piecz ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indycza z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tymbaliki z marchewki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej