Pyzy z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

700 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1,5 kg obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Drugą część zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij przez gazę, sok zlej do miseczki, po kilku minutach wylej, a pozostałą w misce skrobię dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Ugotowane ziemniaki utłucz i wymieszaj ze startymi na tarce, dodaj jajko, ewentualnie mąkę.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż z mięsem na oleju, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Na dłoń nałóż porcję ziemniaków, na to łyżkę farszu, zlep i uformuj kulę.

Krok 6

Pyzy ugotuj w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia gotuj jeszcze przez 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bagietka z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej