Pyzy z mięsem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

700 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1,5 kg obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Drugą część zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij przez gazę, sok zlej do miseczki, po kilku minutach wylej, a pozostałą w misce skrobię dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Ugotowane ziemniaki utłucz i wymieszaj ze startymi na tarce, dodaj jajko, ewentualnie mąkę.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż z mięsem na oleju, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Na dłoń nałóż porcję ziemniaków, na to łyżkę farszu, zlep i uformuj kulę.

Krok 6

Pyzy ugotuj w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia gotuj jeszcze przez 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej