Pyzy z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

700 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1,5 kg obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Drugą część zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij przez gazę, sok zlej do miseczki, po kilku minutach wylej, a pozostałą w misce skrobię dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Ugotowane ziemniaki utłucz i wymieszaj ze startymi na tarce, dodaj jajko, ewentualnie mąkę.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż z mięsem na oleju, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Na dłoń nałóż porcję ziemniaków, na to łyżkę farszu, zlep i uformuj kulę.

Krok 6

Pyzy ugotuj w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia gotuj jeszcze przez 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej