Pyzy z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

700 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1,5 kg obranych ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Drugą część zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij przez gazę, sok zlej do miseczki, po kilku minutach wylej, a pozostałą w misce skrobię dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Ugotowane ziemniaki utłucz i wymieszaj ze startymi na tarce, dodaj jajko, ewentualnie mąkę.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż z mięsem na oleju, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Na dłoń nałóż porcję ziemniaków, na to łyżkę farszu, zlep i uformuj kulę.

Krok 6

Pyzy ugotuj w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia gotuj jeszcze przez 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej