Bigos ze słodkiej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos ze słodkiej kapusty

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od przygotowania gulaszu. Mięso obsmażamy a następnie dusimy do miękkości.

Krok 2

Następnie przygotowujemy sos – łyżkę mąki podsmażamy z łyżką masła, dodajemy śmietanę, wlewamy do mięsa i doprawiamy do smaku.

Krok 3

W drugim garnku zalewamy poszatkowaną kapustę wodą i gdy się zagotuje wodę wylewamy. Dodajemy szklankę zimnej wody, liście laurowe, kminek, sól, cukier, pieprz i Delikat (do smaku) i dusimy kapustę do miękkości.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i poszatkowaną drobno cebulkę.

Krok 5

Mieszamy kapustę z gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej