PRZEPISY.PL
Bigos ze słodkiej kapusty - autor: blue_megi
Autor: blue_megi

Bigos ze słodkiej kapusty

  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso gulaszowe1 kg
  • mąka1 łyżka
  • masło1 łyżka
  • śmietana 18%0.5 szklanki
  • duża główka kapusty1 szt
  • Krok 1

    Zaczynamy od przygotowania gulaszu. Mięso obsmażamy a następnie dusimy do miękkości.
  • Krok 2

    Następnie przygotowujemy sos – łyżkę mąki podsmażamy z łyżką masła, dodajemy śmietanę, wlewamy do mięsa i doprawiamy do smaku.
  • Krok 3

    W drugim garnku zalewamy poszatkowaną kapustę wodą i gdy się zagotuje wodę wylewamy. Dodajemy szklankę zimnej wody, liście laurowe, kminek, sól, cukier, pieprz i Delikat (do smaku) i dusimy kapustę do miękkości.
  • Krok 4

    Pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i poszatkowaną drobno cebulkę.
  • Krok 5

    Mieszamy kapustę z gulaszem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

177
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
232
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
4
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
4
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe