
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od przygotowania gulaszu. Mięso obsmażamy a następnie dusimy do miękkości.
Krok 2
Następnie przygotowujemy sos – łyżkę mąki podsmażamy z łyżką masła, dodajemy śmietanę, wlewamy do mięsa i doprawiamy do smaku.
Krok 3
W drugim garnku zalewamy poszatkowaną kapustę wodą i gdy się zagotuje wodę wylewamy. Dodajemy szklankę zimnej wody, liście laurowe, kminek, sól, cukier, pieprz i Delikat (do smaku) i dusimy kapustę do miękkości.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i poszatkowaną drobno cebulkę.
Krok 5
Mieszamy kapustę z gulaszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej