Bigos ze słodkiej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos ze słodkiej kapusty

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od przygotowania gulaszu. Mięso obsmażamy a następnie dusimy do miękkości.

Krok 2

Następnie przygotowujemy sos – łyżkę mąki podsmażamy z łyżką masła, dodajemy śmietanę, wlewamy do mięsa i doprawiamy do smaku.

Krok 3

W drugim garnku zalewamy poszatkowaną kapustę wodą i gdy się zagotuje wodę wylewamy. Dodajemy szklankę zimnej wody, liście laurowe, kminek, sól, cukier, pieprz i Delikat (do smaku) i dusimy kapustę do miękkości.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i poszatkowaną drobno cebulkę.

Krok 5

Mieszamy kapustę z gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos ze słodkiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej