Składniki
800 gramów
1 łyżka
200 gramów
100 gramów
3 sztuki
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój kostkę.
Krok 2
Podsmaż na smalcu pokrojony również w kostkę boczek, dołóż plastry kiełbasy oraz cukinię. Smaż około 5 minut.
Krok 3
Dolej kilka łyżek wody, dopraw Delikatem Knorr, solą i pieprzem. Duś 5 minut.
Krok 4
Pomidory obierz ze skórki i dodaj do smażonych produktów, podgotuj. Posyp posiekaną natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejInne przepisy
Bigos z cukinii
Cukiniowy bigos to danie intrygujące już samą nazwą. O polskim bigosie słyszał każdy, ale o bigosie z cukinii – mało kto! Ten nowatorski przepis musisz więc koniecznie zrobić dla swoich najbliższych. Bigos to potrawa z kuchni staropolskiej, zwyczajowo przygotowywana z kiszonej kapusty i mięsnych dodatków. Szczególnie często podaje się ją w okresie jesienno-zimowym, bo jest bardzo treściwa i zażegna głód nawet największego głodomora. To danie jednogarnkowe zdobyło serca Polaków również dzięki niepowtarzalnemu smakowi. Wystarczy jednak kapustę zamienić na cukinię, aby otrzymać zupełnie nową jakość. Bigos przygotowany z tego warzywa jest smaczny, kolorowy i niezwykle apetyczny. W sam raz na obiad lub kolację na ciepło. Jako dodatek możesz podać małą bułeczkę pszenną lub bagietkę, którą wytrzesz cały sos, jaki zostanie na talerzu. Smacznego!