
Składniki
1.5 kilograma
0.75 kilograma
1 łyżeczka
3 sztuki
5 sztuk
200 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kiszoną pokroić, włożyć do garnka.
Krok 2
Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty.
Krok 3
Do garnka dodać również wszystkie przyprawy. Zalać dwoma szklankami wody i zacząć gotować. Dodać również wino. Wymieszać i wszystko gotować ok 3 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos świąteczny
Pikantna, delikatnie kwaśna kapusta oraz kawałki soczystej pieczonej szynki stanowią główne składniki popularnego bigosu. To jednogarnkowe danie, które można łatwo odgrzać, sprawdzi się nie tylko w okresie świątecznym. Przyprawione m.in. pieprzem, zielem angielskim i czosnkiem bigos jest dobrą propozycją na obiad lub ciepłą kolację. Serwuje się je zazwyczaj z kawałkiem wiejskiego chleba, bagietką lub ciemnym, razowym pieczywem. Dobrą propozycją jest też podanie go z ziemniaczanym purée lub pieczonymi talarkami z ziemniaków. Przed zaserwowaniem potrawy, warto posypać ją świeżymi ziołami – natką pietruszki lub koprem. Będzie również świetnie komponowała się ze startym oscypkiem. Bigos świąteczny urozmaicisz suszonymi grzybami, śliwkami, pieczarkami lub boczkiem. Ta potrawa może też pełnić rolę nadzienia, np. do serwowanych na ciepło wypieków z ciasta francuskiego. Przed zapieczeniem posyp ciasto kminkiem lub czarnuszką. Przyrządź smaczne danie z kapusty oraz mięsa według przepisu i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.