
Składniki
1.5 kilograma
0.75 kilograma
1 łyżeczka
3 sztuki
5 sztuk
200 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kiszoną pokroić, włożyć do garnka.
Krok 2
Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty.
Krok 3
Do garnka dodać również wszystkie przyprawy. Zalać dwoma szklankami wody i zacząć gotować. Dodać również wino. Wymieszać i wszystko gotować ok 3 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos świąteczny
Pikantna, delikatnie kwaśna kapusta oraz kawałki soczystej pieczonej szynki stanowią główne składniki popularnego bigosu. To jednogarnkowe danie, które można łatwo odgrzać, sprawdzi się nie tylko w okresie świątecznym. Przyprawione m.in. pieprzem, zielem angielskim i czosnkiem bigos jest dobrą propozycją na obiad lub ciepłą kolację. Serwuje się je zazwyczaj z kawałkiem wiejskiego chleba, bagietką lub ciemnym, razowym pieczywem. Dobrą propozycją jest też podanie go z ziemniaczanym purée lub pieczonymi talarkami z ziemniaków. Przed zaserwowaniem potrawy, warto posypać ją świeżymi ziołami – natką pietruszki lub koprem. Będzie również świetnie komponowała się ze startym oscypkiem. Bigos świąteczny urozmaicisz suszonymi grzybami, śliwkami, pieczarkami lub boczkiem. Ta potrawa może też pełnić rolę nadzienia, np. do serwowanych na ciepło wypieków z ciasta francuskiego. Przed zapieczeniem posyp ciasto kminkiem lub czarnuszką. Przyrządź smaczne danie z kapusty oraz mięsa według przepisu i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.