Bigos z kapusty i dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżka

1.5 kilograma

1.5 kilograma

1 pęczek

null

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

1.5 kilograma

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę, dynię i marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Cebulę pokrój w plasterki, a mięso w drobną kostkę.

Krok 3

Wlej do garnka olej, wino, dołóż warzywa, mięso, koncentrat i śliwki. Przypraw i duś 45 minut, dodaj koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej