Bigos z kapusty i dyni

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

3 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżka

1.5 kilograma

1.5 kilograma

1 pęczek

0

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

1.5 kilograma

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę, dynię i marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Cebulę pokrój w plasterki, a mięso w drobną kostkę.

Krok 3

Wlej do garnka olej, wino, dołóż warzywa, mięso, koncentrat i śliwki. Przypraw i duś 45 minut, dodaj koperek.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej