Bigos z kapusty i dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z kapusty i dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżka

1.5 kilograma

1.5 kilograma

1 pęczek

null

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

1.5 kilograma

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę, dynię i marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Cebulę pokrój w plasterki, a mięso w drobną kostkę.

Krok 3

Wlej do garnka olej, wino, dołóż warzywa, mięso, koncentrat i śliwki. Przypraw i duś 45 minut, dodaj koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z kapusty i dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej