Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
389 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

295 osób wydrukowało

Pobierz pdf

361 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 kilograma

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kiełbasę, ogórki oraz pieczarki w plastry. Przekrój cebule na pół i posiekaj połowy wzdłuż, na cienkie plasterki. Pomidory pokrój w dużą kostkę.

Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej w garnku olej i podsmaż kolejno: kiełbasę, cebulę, pieczarki, ogórki oraz pomidory.

Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - Krok 2

Krok 3

Rozpuść kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 2 szklankach wrzątku.

Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - Krok 3

Krok 4

Do mięsa z warzywami dodaj przecier pomidorowy.

Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej rosół. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne) i duś przez 5 minut. Podawaj bigos posypany natką pietruszki.

Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

8

Opinie o przepisie

  • Daniela  Maleszka

    Daniela Maleszka , 14.03.2018

    będę próbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stankiewicz

    Katarzyna Stankiewicz , 13.01.2018

    Bardzo dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Wygląda apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Solecka

    Grażyna Solecka , 16.11.2016

    Spróbować warto..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Mielecka

    Katarzyna Mielecka , 16.11.2016

    Hmm.. ciekawy pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Drozd

    Małgorzata Drozd , 09.11.2016

    Muszę wypróbować, ciekawy pomysł :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Patrykiejew

    Robert Patrykiejew , 24.08.2016

    kiszone ogóry i pomidory na ciepło? nie chcę nawet myśleć o skutkach takiego połączenia :) sraczka przez tydzień gwarantowana. Lepiej zawczasu zrobić zapas Stoperanu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorian Pestkowski

    Dorian Pestkowski , 23.08.2016

    Nie ale z cukinią. :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos na szybko
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych)Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych)

Bigos z ogórków kiszonych to jedno z tych dań, na które czeka się cały rok, bo tradycyjnie przygotowuje się je tylko na święta. A jeżeli mamy ochotę zjeść bigos zaraz, już, teraz? Pozwólmy, żeby to ślinianki zdecydowały! A one od razu skierują nas do miejsca, w którym znajdziemy przepis na bigos z ogórków kiszonych!

Dla kogo?

Bigos z ogórków kiszonych trafi w gust osób, które lubią odkrywać nowe smaki. Będzie on smakował też wszystkim przepadającym za kiszonymi ogórkami, cebulą czy pomidorami.

Na jaką okazję?

Bigos z kiszonymi ogórkami robi się szybko i prosto, więc sprawdzi się nawet jako potrawa na codzienny obiad. Z drugiej strony wygląda on i smakuje tak apetycznie, że osoby, które nim ugościmy, poczują się docenione.

Czy wiesz, że?

W Polsce bigos znany jest już od XVII w.

Dla urozmaicenia

Bigos z kiszonymi ogórkami to danie niezwykle apetyczne. Kiedy jednak podamy go ze świeżym pieczywem, ziemniakami z wody lub kopytkami, wówczas już nikt mu się nie oprze!