
Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
0.5 kilograma
2 sztuki
0.5 kilograma
3 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kiełbasę, ogórki oraz pieczarki w plastry. Przekrój cebule na pół i posiekaj połowy wzdłuż, na cienkie plasterki. Pomidory pokrój w dużą kostkę.

Krok 2
Rozgrzej w garnku olej i podsmaż kolejno: kiełbasę, cebulę, pieczarki, ogórki oraz pomidory.

Krok 3
Rozpuść kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 2 szklankach wrzątku.

Krok 4
Do mięsa z warzywami dodaj przecier pomidorowy.

Krok 5
Następnie wlej rosół. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne) i duś przez 5 minut. Podawaj bigos posypany natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych)
Bigos z ogórków kiszonych to jedno z tych dań, na które czeka się cały rok, bo tradycyjnie przygotowuje się je tylko na święta. A jeżeli mamy ochotę zjeść bigos zaraz, już, teraz? Pozwólmy, żeby to ślinianki zdecydowały! A one od razu skierują nas do miejsca, w którym znajdziemy przepis na bigos z ogórków kiszonych!
Dla kogo?
Bigos z ogórków kiszonych trafi w gust osób, które lubią odkrywać nowe smaki. Będzie on smakował też wszystkim przepadającym za kiszonymi ogórkami, cebulą czy pomidorami.
Na jaką okazję?
Bigos z kiszonymi ogórkami robi się szybko i prosto, więc sprawdzi się nawet jako potrawa na codzienny obiad. Z drugiej strony wygląda on i smakuje tak apetycznie, że osoby, które nim ugościmy, poczują się docenione.
Czy wiesz, że?
W Polsce bigos znany jest już od XVII w.
Dla urozmaicenia
Bigos z kiszonymi ogórkami to danie niezwykle apetyczne. Kiedy jednak podamy go ze świeżym pieczywem, ziemniakami z wody lub kopytkami, wówczas już nikt mu się nie oprze!