Bigos z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z młodej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
365 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

439 osób wydrukowało

Pobierz pdf

841 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, kiełbasę i marchewkę pokrój w pół plastry. Cebulę pokrój w kostkę.

Bigos z młodej kapusty - Krok 1

Krok 2

Podsmaż cebulę, marchew i kiełbasę, dodaj kapustę i podlej wodą.

Bigos z młodej kapusty - Krok 2

Krok 3

Dodaj Kostkę do mięs pieczeniowa Knorr i tymianek. Duś 40 min.

Bigos z młodej kapusty - Krok 3

Krok 4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Duś około 60 min.

Bigos z młodej kapusty - Krok 4

Krok 5

Podawaj bigos posypany posiekanym koperkiem.

Bigos z młodej kapusty - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bigos z młodej kapustyBigos z młodej kapusty

Szukasz sprawdzonego przepisu na smaczne danie obiadowe? Bigos z tymiankiem będzie odpowiednim rozwiązaniem! Jeśli chcesz, aby danie zyskało nieco słodyczy, możesz dodać suszonych grzybów i śliwek. Pamiętaj, że bigos da się mrozić i odgrzewać – smakuje wtedy tak samo dobrze, a może nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu. 

Dla kogo?

Jesteśmy pewni, że ta popularna potrawa z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni polskiej. Nic w tym dziwnego, bigos z młodej kapusty z kiełbasą i marchewką to klasyka, która zawsze dobrze się sprawdza! Kiedy przyrządzisz to pyszne danie?

Na jaką okazję?

A może bez okazji? Przepis na bigos z młodej kapusty sprawdza się praktycznie zawsze. Codzienny obiad, większa uroczystość, kolacja – to danie podbije Twoje podniebienie. Nie czekaj i już teraz przekonaj się, jak dobrze wypada przepis na bigos z młodej kapusty z mięsem. 

Czy wiesz, że?

Bigos z młodej kapusty przyrządzisz w zaledwie kilku krokach. Potrzebujesz: młodej kapusty, kiełbasy, warzyw oraz przypraw. Pamiętaj, że te ostatnie to bardzo ważny element proponowanego dania – najlepiej użyj pieprzu oraz tymianku. Wykorzystaj także kminek i ziele angielskie, z kolei gałązki świeżego tymianku sprawią, że bigos z młodej kapusty z kiełbasą będzie bardzo aromatyczny. 

Dla urozmaicenia:

Tak przyrządzone danie udekoruj listkami bazylii i podawaj z chrupiącym, pełnoziarnistym pieczywem (najlepiej ciemnym, ale sprawdzi się również białe). Zainspiruj się naszym przepisem i już dziś przygotuj ten pyszny bigos z tymiankiem. Życzymy smacznego!