
Składniki
700 gramów
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj, kiełbasę i marchewkę pokrój w pół plastry. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2
Podsmaż cebulę, marchew i kiełbasę, dodaj kapustę i podlej wodą.

Krok 3
Dodaj Kostkę do mięs pieczeniowa Knorr i tymianek. Duś 40 min.

Krok 4
Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Duś około 60 min.

Krok 5
Podawaj bigos posypany posiekanym koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos z młodej kapusty
Szukasz sprawdzonego przepisu na smaczne danie obiadowe? Bigos z tymiankiem będzie odpowiednim rozwiązaniem! Jeśli chcesz, aby danie zyskało nieco słodyczy, możesz dodać suszonych grzybów i śliwek. Pamiętaj, że bigos da się mrozić i odgrzewać – smakuje wtedy tak samo dobrze, a może nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu.
Dla kogo?
Jesteśmy pewni, że ta popularna potrawa z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni polskiej. Nic w tym dziwnego, bigos z młodej kapusty z kiełbasą i marchewką to klasyka, która zawsze dobrze się sprawdza! Kiedy przyrządzisz to pyszne danie?
Na jaką okazję?
A może bez okazji? Przepis na bigos z młodej kapusty sprawdza się praktycznie zawsze. Codzienny obiad, większa uroczystość, kolacja – to danie podbije Twoje podniebienie. Nie czekaj i już teraz przekonaj się, jak dobrze wypada przepis na bigos z młodej kapusty z mięsem.
Czy wiesz, że?
Bigos z młodej kapusty przyrządzisz w zaledwie kilku krokach. Potrzebujesz: młodej kapusty, kiełbasy, warzyw oraz przypraw. Pamiętaj, że te ostatnie to bardzo ważny element proponowanego dania – najlepiej użyj pieprzu oraz tymianku. Wykorzystaj także kminek i ziele angielskie, z kolei gałązki świeżego tymianku sprawią, że bigos z młodej kapusty z kiełbasą będzie bardzo aromatyczny.
Dla urozmaicenia:
Tak przyrządzone danie udekoruj listkami bazylii i podawaj z chrupiącym, pełnoziarnistym pieczywem (najlepiej ciemnym, ale sprawdzi się również białe). Zainspiruj się naszym przepisem i już dziś przygotuj ten pyszny bigos z tymiankiem. Życzymy smacznego!