Bigos z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z młodej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

439 osób wydrukowało

Pobierz pdf

843 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, kiełbasę i marchewkę pokrój w pół plastry. Cebulę pokrój w kostkę.

Bigos z młodej kapusty - Krok 1

Krok 2

Podsmaż cebulę, marchew i kiełbasę, dodaj kapustę i podlej wodą.

Bigos z młodej kapusty - Krok 2

Krok 3

Dodaj Kostkę do mięs pieczeniowa Knorr i tymianek. Duś 40 min.

Bigos z młodej kapusty - Krok 3

Krok 4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Duś około 60 min.

Bigos z młodej kapusty - Krok 4

Krok 5

Podawaj bigos posypany posiekanym koperkiem.

Bigos z młodej kapusty - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bigos z młodej kapustyBigos z młodej kapusty

Szukasz sprawdzonego przepisu na smaczne danie obiadowe? Bigos z tymiankiem będzie odpowiednim rozwiązaniem! Jeśli chcesz, aby danie zyskało nieco słodyczy, możesz dodać suszonych grzybów i śliwek. Pamiętaj, że bigos da się mrozić i odgrzewać – smakuje wtedy tak samo dobrze, a może nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu. 

Dla kogo?

Jesteśmy pewni, że ta popularna potrawa z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni polskiej. Nic w tym dziwnego, bigos z młodej kapusty z kiełbasą i marchewką to klasyka, która zawsze dobrze się sprawdza! Kiedy przyrządzisz to pyszne danie?

Na jaką okazję?

A może bez okazji? Przepis na bigos z młodej kapusty sprawdza się praktycznie zawsze. Codzienny obiad, większa uroczystość, kolacja – to danie podbije Twoje podniebienie. Nie czekaj i już teraz przekonaj się, jak dobrze wypada przepis na bigos z młodej kapusty z mięsem. 

Czy wiesz, że?

Bigos z młodej kapusty przyrządzisz w zaledwie kilku krokach. Potrzebujesz: młodej kapusty, kiełbasy, warzyw oraz przypraw. Pamiętaj, że te ostatnie to bardzo ważny element proponowanego dania – najlepiej użyj pieprzu oraz tymianku. Wykorzystaj także kminek i ziele angielskie, z kolei gałązki świeżego tymianku sprawią, że bigos z młodej kapusty z kiełbasą będzie bardzo aromatyczny. 

Dla urozmaicenia:

Tak przyrządzone danie udekoruj listkami bazylii i podawaj z chrupiącym, pełnoziarnistym pieczywem (najlepiej ciemnym, ale sprawdzi się również białe). Zainspiruj się naszym przepisem i już dziś przygotuj ten pyszny bigos z tymiankiem. Życzymy smacznego!