
Składniki
700 gramów
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj, kiełbasę i marchewkę pokrój w pół plastry. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2
Podsmaż cebulę, marchew i kiełbasę, dodaj kapustę i podlej wodą.

Krok 3
Dodaj Kostkę do mięs pieczeniowa Knorr i tymianek. Duś 40 min.

Krok 4
Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Duś około 60 min.

Krok 5
Podawaj bigos posypany posiekanym koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos z młodej kapusty
Szukasz sprawdzonego przepisu na smaczne danie obiadowe? Bigos z tymiankiem będzie odpowiednim rozwiązaniem! Jeśli chcesz, aby danie zyskało nieco słodyczy, możesz dodać suszonych grzybów i śliwek. Pamiętaj, że bigos da się mrozić i odgrzewać – smakuje wtedy tak samo dobrze, a może nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu.
Dla kogo?
Jesteśmy pewni, że ta popularna potrawa z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni polskiej. Nic w tym dziwnego, bigos z młodej kapusty z kiełbasą i marchewką to klasyka, która zawsze dobrze się sprawdza! Kiedy przyrządzisz to pyszne danie?
Na jaką okazję?
A może bez okazji? Przepis na bigos z młodej kapusty sprawdza się praktycznie zawsze. Codzienny obiad, większa uroczystość, kolacja – to danie podbije Twoje podniebienie. Nie czekaj i już teraz przekonaj się, jak dobrze wypada przepis na bigos z młodej kapusty z mięsem.
Czy wiesz, że?
Bigos z młodej kapusty przyrządzisz w zaledwie kilku krokach. Potrzebujesz: młodej kapusty, kiełbasy, warzyw oraz przypraw. Pamiętaj, że te ostatnie to bardzo ważny element proponowanego dania – najlepiej użyj pieprzu oraz tymianku. Wykorzystaj także kminek i ziele angielskie, z kolei gałązki świeżego tymianku sprawią, że bigos z młodej kapusty z kiełbasą będzie bardzo aromatyczny.
Dla urozmaicenia:
Tak przyrządzone danie udekoruj listkami bazylii i podawaj z chrupiącym, pełnoziarnistym pieczywem (najlepiej ciemnym, ale sprawdzi się również białe). Zainspiruj się naszym przepisem i już dziś przygotuj ten pyszny bigos z tymiankiem. Życzymy smacznego!