Bigos z młodej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

127 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

391 osób wydrukowało

Pobierz pdf

686 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, kiełbasę i marchewkę pokrój w pół plastry. Cebulę pokrój w kostkę.

Bigos z młodej kapusty - Krok 1

Krok 2

Podsmaż cebulę, marchew i kiełbasę, dodaj kapustę i podlej wodą.

Bigos z młodej kapusty - Krok 2

Krok 3

Dodaj Kostkę do mięs pieczeniowa Knorr i tymianek. Duś 40 min.

Bigos z młodej kapusty - Krok 3

Krok 4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Duś około 60 min.

Bigos z młodej kapusty - Krok 4

Krok 5

Podawaj bigos posypany posiekanym koperkiem.

Bigos z młodej kapusty - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bigos z młodej kapustyBigos z młodej kapusty

Szukasz sprawdzonego przepisu na smaczne danie obiadowe? Bigos z tymiankiem będzie odpowiednim rozwiązaniem. Ta popularna potrawa z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni polskiej. Przygotujesz ją w zaledwie kilku krokach. Potrzebujesz: młodej kapusty, kiełbasy, warzyw oraz przypraw. Pamiętaj, że te ostatnie to bardzo ważny element proponowanego dania – najlepiej użyj pieprzu oraz tymianku. Wykorzystaj także kminek i ziele angielskie, z kolei gałązki świeżego tymianku nadadzą potrawie wyjątkowego smaku oraz aromatu. Jeśli chcesz, aby danie zyskało nieco słodyczy, możesz dodać suszonych grzybów i śliwek. Pamiętaj, że bigos da się mrozić i odgrzewać – smakuje wtedy tak samo dobrze, a może nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu. Tak przyrządzone danie udekoruj listkami bazylii i podawaj z chrupiącym, pełnoziarnistym pieczywem (najlepiej ciemnym, ale sprawdzi się również białe). Zainspiruj się naszym przepisem i już dziś przygotuj ten pyszny bigos z tymiankiem. Życzymy smacznego!