Apetyczny bigos z kapusty kiszonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny bigos z kapusty kiszonej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

null

2 sztuki

100 gramów

300 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną gotuj, aż będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojony w kostkę boczek i wędlinę.

Krok 3

Zrumień, wymieszaj z ugotowaną, odcedzoną kapustą, przecierem pomidorowym i posiekanym drobniutko lub wyciśniętym czosnkiem. Dopraw do smaku.

Krok 4

Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej odrobiną wody i piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej