Apetyczny bigos z kapusty kiszonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny bigos z kapusty kiszonej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

null

2 sztuki

100 gramów

300 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną gotuj, aż będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojony w kostkę boczek i wędlinę.

Krok 3

Zrumień, wymieszaj z ugotowaną, odcedzoną kapustą, przecierem pomidorowym i posiekanym drobniutko lub wyciśniętym czosnkiem. Dopraw do smaku.

Krok 4

Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej odrobiną wody i piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej