Apetyczny bigos z kapusty kiszonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny bigos z kapusty kiszonej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

null

2 sztuki

100 gramów

300 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną gotuj, aż będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojony w kostkę boczek i wędlinę.

Krok 3

Zrumień, wymieszaj z ugotowaną, odcedzoną kapustą, przecierem pomidorowym i posiekanym drobniutko lub wyciśniętym czosnkiem. Dopraw do smaku.

Krok 4

Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej odrobiną wody i piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka zielona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej