
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
null
null
null
2 sztuki
100 gramów
300 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kiszoną gotuj, aż będzie miękka i odcedź.
Krok 2
Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojony w kostkę boczek i wędlinę.
Krok 3
Zrumień, wymieszaj z ugotowaną, odcedzoną kapustą, przecierem pomidorowym i posiekanym drobniutko lub wyciśniętym czosnkiem. Dopraw do smaku.
Krok 4
Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej odrobiną wody i piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej