Apetyczny bigos z kapusty kiszonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny bigos z kapusty kiszonej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

null

2 sztuki

100 gramów

300 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną gotuj, aż będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojony w kostkę boczek i wędlinę.

Krok 3

Zrumień, wymieszaj z ugotowaną, odcedzoną kapustą, przecierem pomidorowym i posiekanym drobniutko lub wyciśniętym czosnkiem. Dopraw do smaku.

Krok 4

Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej odrobiną wody i piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny bigos z kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szpinak z czosnkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej