
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
20 dekagramów
1 kilogram
2 łyżki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
Krok 3
Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej