
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
20 dekagramów
1 kilogram
2 łyżki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
Krok 3
Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej