PRZEPISY.PL

Bigos domowy

Autor: pasibrzuch
  • 90
  • 10
  • Łatwe
  • 0
67
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • olej2 łyżki
  • boczek20 dkg
  • kiszona kapusta1 kg
  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • mięso wieprzowe0.5 kg
  • kiełbasa0.5 kg
  • przyprawa do bigosu2 łyżki
  • kapusta słodka 0.5 kg
    • Krok 1

      Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
    • Krok 2

      Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
    • Krok 3

      Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
    • Krok 4

      Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
    • Krok 5

      Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    143
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    3
    Średnie
    39
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    8
    Średnie
    55
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe