Bigos domowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos domowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

67 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

1 kilogram

2 łyżki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

Krok 2

Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.

Krok 3

Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos domowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos domowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos domowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos domowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos domowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos domowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos domowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej