
Składniki
500 mililitrów
1 łyżka
4 łyżki
5 sztuk
10 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż i zarumień go na łyżce masła. Zmieszaj go z sosem sojowym i przełóż na paluszki.
Krok 2
Płaty przekrój na połowy i posmaruj roztopionymi 3 łyżkami masła.
Krok 3
Każdy paluszek wraz z czosnkiem i sosem zawiń w połowę płatu ciasta, a końce zlep.
Krok 4
Paluszki wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż, aż będą złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej