Paluszki krabowe w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki krabowe w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

10 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i zarumień go na łyżce masła. Zmieszaj go z sosem sojowym i przełóż na paluszki.

Krok 2

Płaty przekrój na połowy i posmaruj roztopionymi 3 łyżkami masła.

Krok 3

Każdy paluszek wraz z czosnkiem i sosem zawiń w połowę płatu ciasta, a końce zlep.

Krok 4

Paluszki wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż, aż będą złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej