Paluszki krabowe w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki krabowe w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

10 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i zarumień go na łyżce masła. Zmieszaj go z sosem sojowym i przełóż na paluszki.

Krok 2

Płaty przekrój na połowy i posmaruj roztopionymi 3 łyżkami masła.

Krok 3

Każdy paluszek wraz z czosnkiem i sosem zawiń w połowę płatu ciasta, a końce zlep.

Krok 4

Paluszki wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż, aż będą złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej