Paluszki krabowe w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki krabowe w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

10 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i zarumień go na łyżce masła. Zmieszaj go z sosem sojowym i przełóż na paluszki.

Krok 2

Płaty przekrój na połowy i posmaruj roztopionymi 3 łyżkami masła.

Krok 3

Każdy paluszek wraz z czosnkiem i sosem zawiń w połowę płatu ciasta, a końce zlep.

Krok 4

Paluszki wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż, aż będą złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej