Paluszki krabowe w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki krabowe w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

5 sztuk

10 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż i zarumień go na łyżce masła. Zmieszaj go z sosem sojowym i przełóż na paluszki.

Krok 2

Płaty przekrój na połowy i posmaruj roztopionymi 3 łyżkami masła.

Krok 3

Każdy paluszek wraz z czosnkiem i sosem zawiń w połowę płatu ciasta, a końce zlep.

Krok 4

Paluszki wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż, aż będą złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki krabowe w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej