Ośmiornica duszona w winie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ośmiornicę oczyść, odetnij nogi od tułowia i pokrój na kawałki.

Krok 2

Pomidory pokrój na grube plastry.

Krok 3

Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu połóż kawałki ośmiornicy i poczekaj, aż puści sok.

Krok 4

Połóż na niej pomidory, przykryj i duś przez godzinę. Wlej wino i duś dalej, aby ośmiornica była miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej