
Składniki
4 sztuki
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ośmiornicę oczyść, odetnij nogi od tułowia i pokrój na kawałki.
Krok 2
Pomidory pokrój na grube plastry.
Krok 3
Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu połóż kawałki ośmiornicy i poczekaj, aż puści sok.
Krok 4
Połóż na niej pomidory, przykryj i duś przez godzinę. Wlej wino i duś dalej, aby ośmiornica była miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej