Ośmiornica duszona w winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ośmiornica duszona w winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ośmiornicę oczyść, odetnij nogi od tułowia i pokrój na kawałki.

Krok 2

Pomidory pokrój na grube plastry.

Krok 3

Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu połóż kawałki ośmiornicy i poczekaj, aż puści sok.

Krok 4

Połóż na niej pomidory, przykryj i duś przez godzinę. Wlej wino i duś dalej, aby ośmiornica była miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej