Ośmiornica duszona w winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ośmiornicę oczyść, odetnij nogi od tułowia i pokrój na kawałki.

Krok 2

Pomidory pokrój na grube plastry.

Krok 3

Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu połóż kawałki ośmiornicy i poczekaj, aż puści sok.

Krok 4

Połóż na niej pomidory, przykryj i duś przez godzinę. Wlej wino i duś dalej, aby ośmiornica była miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica duszona w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej