
Składniki
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 pęczki
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj do miękkości.
Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój w niewielką kostkę ok. 1x1 cm i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Fix Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i wlej do garnka z cebulą oraz papryką i zagotuj.
Krok 4
Następnie dodaj ugotowaną fasolę, zmniejsz ogień i duś ok. 8 minut. Pod koniec tego czasu dodaj liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 5
Kiełbaski pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 6
Gotową fasolkę nałóż do talerzy, na wierzchu połóż kawałki kiełbaski i podawaj.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Amerykańskie śniadanie
Sposób na coś naprawdę pysznego o poranku odnajdziesz w poniższym przepisie. Inspirowane kuchnią amerykańską śniadanie jest wyjątkowo bogate w smaki – znajdują się w nim: fasola, papryka, szpinak oraz kiełbaski. Jego przygotowanie należy rozpocząć dzień wcześniej i suchą białą fasolę zalać wodą, aby przez noc zdążyła napęcznieć. Jeśli wolisz szybkie rozwiązania, użyj fasoli z puszki, która jest od razu gotowa do spożycia. Czerwoną paprykę i cebulę pokrój w niedużą kostkę i podsmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie z oliwek. Warzywa zalej wodą, zagotuj i duś przez kilka minut, po czym dodaj do nich liście szpinaku – świeże lub mrożone. Smak dania wzbogacą śniadaniowe kiełbaski wieprzowe, które usmażone na rozgrzanej patelni będą miały rumianą, chrupką skórkę. Ciepłą duszoną fasolkę ze szpinakiem nakładaj na talerze, umieszczając na wierzchu smażoną kiełbaskę. Podawaj z pieczywem – najlepiej sprawdzą się tosty. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje amerykańskie śniadanie i przyrządź je w najbliższy weekend.