
Składniki
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 pęczki
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj do miękkości.
Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój w niewielką kostkę ok. 1x1 cm i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Fix Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i wlej do garnka z cebulą oraz papryką i zagotuj.
Krok 4
Następnie dodaj ugotowaną fasolę, zmniejsz ogień i duś ok. 8 minut. Pod koniec tego czasu dodaj liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 5
Kiełbaski pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 6
Gotową fasolkę nałóż do talerzy, na wierzchu połóż kawałki kiełbaski i podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Amerykańskie śniadanie
Sposób na coś naprawdę pysznego o poranku odnajdziesz w poniższym przepisie. Inspirowane kuchnią amerykańską śniadanie jest wyjątkowo bogate w smaki – znajdują się w nim: fasola, papryka, szpinak oraz kiełbaski. Jego przygotowanie należy rozpocząć dzień wcześniej i suchą białą fasolę zalać wodą, aby przez noc zdążyła napęcznieć. Jeśli wolisz szybkie rozwiązania, użyj fasoli z puszki, która jest od razu gotowa do spożycia. Czerwoną paprykę i cebulę pokrój w niedużą kostkę i podsmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie z oliwek. Warzywa zalej wodą, zagotuj i duś przez kilka minut, po czym dodaj do nich liście szpinaku – świeże lub mrożone. Smak dania wzbogacą śniadaniowe kiełbaski wieprzowe, które usmażone na rozgrzanej patelni będą miały rumianą, chrupką skórkę. Ciepłą duszoną fasolkę ze szpinakiem nakładaj na talerze, umieszczając na wierzchu smażoną kiełbaskę. Podawaj z pieczywem – najlepiej sprawdzą się tosty. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje amerykańskie śniadanie i przyrządź je w najbliższy weekend.