Amerykańskie śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie śniadanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
440 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 pęczki

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj do miękkości.

Krok 2

Paprykę oraz cebulę pokrój w niewielką kostkę ok. 1x1 cm i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i wlej do garnka z cebulą oraz papryką i zagotuj.

Krok 4

Następnie dodaj ugotowaną fasolę, zmniejsz ogień i duś ok. 8 minut. Pod koniec tego czasu dodaj liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 5

Kiełbaski pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 6

Gotową fasolkę nałóż do talerzy, na wierzchu połóż kawałki kiełbaski i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Amerykańskie śniadanieAmerykańskie śniadanie

Sposób na coś naprawdę pysznego o poranku odnajdziesz w poniższym przepisie. Inspirowane kuchnią amerykańską śniadanie jest wyjątkowo bogate w smaki – znajdują się w nim: fasola, papryka, szpinak oraz kiełbaski. Jego przygotowanie należy rozpocząć dzień wcześniej i suchą białą fasolę zalać wodą, aby przez noc zdążyła napęcznieć. Jeśli wolisz szybkie rozwiązania, użyj fasoli z puszki, która jest od razu gotowa do spożycia. Czerwoną paprykę i cebulę pokrój w niedużą kostkę i podsmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie z oliwek. Warzywa zalej wodą, zagotuj i duś przez kilka minut, po czym dodaj do nich liście szpinaku – świeże lub mrożone. Smak dania wzbogacą śniadaniowe kiełbaski wieprzowe, które usmażone na rozgrzanej patelni będą miały rumianą, chrupką skórkę. Ciepłą duszoną fasolkę ze szpinakiem nakładaj na talerze, umieszczając na wierzchu smażoną kiełbaskę. Podawaj z pieczywem – najlepiej sprawdzą się tosty. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje amerykańskie śniadanie i przyrządź je w najbliższy weekend.