
Składniki
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 pęczki
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj do miękkości.
Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój w niewielką kostkę ok. 1x1 cm i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Fix Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i wlej do garnka z cebulą oraz papryką i zagotuj.
Krok 4
Następnie dodaj ugotowaną fasolę, zmniejsz ogień i duś ok. 8 minut. Pod koniec tego czasu dodaj liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 5
Kiełbaski pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 6
Gotową fasolkę nałóż do talerzy, na wierzchu połóż kawałki kiełbaski i podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Amerykańskie śniadanie
Sposób na coś naprawdę pysznego o poranku odnajdziesz w poniższym przepisie. Inspirowane kuchnią amerykańską śniadanie jest wyjątkowo bogate w smaki – znajdują się w nim: fasola, papryka, szpinak oraz kiełbaski. Jego przygotowanie należy rozpocząć dzień wcześniej i suchą białą fasolę zalać wodą, aby przez noc zdążyła napęcznieć. Jeśli wolisz szybkie rozwiązania, użyj fasoli z puszki, która jest od razu gotowa do spożycia. Czerwoną paprykę i cebulę pokrój w niedużą kostkę i podsmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie z oliwek. Warzywa zalej wodą, zagotuj i duś przez kilka minut, po czym dodaj do nich liście szpinaku – świeże lub mrożone. Smak dania wzbogacą śniadaniowe kiełbaski wieprzowe, które usmażone na rozgrzanej patelni będą miały rumianą, chrupką skórkę. Ciepłą duszoną fasolkę ze szpinakiem nakładaj na talerze, umieszczając na wierzchu smażoną kiełbaskę. Podawaj z pieczywem – najlepiej sprawdzą się tosty. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje amerykańskie śniadanie i przyrządź je w najbliższy weekend.