Słodko-kwaśna potrawka po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

100 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w paski.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka na rozgrzanej patelni z olejem, aż mięso będzie złociste.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa mrożone i pędy bambusa.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kolejne 5 minut. Taką potrawkę najlepiej podawaj z białym ryżem.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej