Słodko-kwaśna potrawka po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w paski.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka na rozgrzanej patelni z olejem, aż mięso będzie złociste.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa mrożone i pędy bambusa.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kolejne 5 minut. Taką potrawkę najlepiej podawaj z białym ryżem.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie pierożki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej