Słodko-kwaśna potrawka po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

100 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w paski.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka na rozgrzanej patelni z olejem, aż mięso będzie złociste.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa mrożone i pędy bambusa.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kolejne 5 minut. Taką potrawkę najlepiej podawaj z białym ryżem.

Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśna potrawka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słodko-kwaśna potrawka po tajskuSłodko-kwaśna potrawka po tajsku

Pierś z kurczaka pokrój w paski.