Aromatyczna karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna karkówka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

250 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dzień wcześniej obtocz w ketchupie i przyprawie Knorr z dodatkiem rozmarynu ( bez łodygi ), szczelnie zakryj do marynowania.

Krok 2

Cebulę i ser pokrój w plastry.

Krok 3

Karkówkę pokrój w plastry.

Krok 4

W worku z opakowania Knorr układaj na przemian karkówkę, cebulę, ser żółty i smaruj majonezem, powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Zawiąż worek.

Krok 5

Piecz w temp. 180 C ok. 60-70 min. Pod koniec pieczenia ostrożnie rozerwij worek żeby się zapiekła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna karkówkaAromatyczna karkówka

Jeśli szukasz sposobu na przygotowanie smacznej karkówki, to jesteś w dobrym miejscu. Skorzystaj z naszego przepisu. Karkówka po upieczeniu będzie miękka i soczysta, a dodatkowo łatwa do pokrojenia. Żeby mięso smakowało jeszcze lepiej, obtocz je dzień wcześniej w ketchupie i przyprawie z dodatkiem rozmarynu. Tak przygotowane będzie gotowe do dalszego przyrządzania. Smak całości świetnie dopełnią pokrojone w plastry cebula i ser, a także majonez, którym należy dokładnie posmarować karkówkę. Aby mięso było wyjątkowo smaczne, upiecz je w specjalnym woreczku. Karkówka – ułożona naprzemiennie z cebulą, żółtym serem i majonezem – dobrze zapiecze się w zawiązanym worku, a smaki poszczególnych składników przenikną się. Tę potrawę podasz na wiele sposobów. Dobrze będą pasowały do niej ugotowane ziemniaki czy domowe frytki. Dodaj jeszcze surówkę z białej albo czerwonej kapusty lub buraki ćwikłowe – i pyszny obiad będzie gotowy. Powodzenia w gotowaniu i smacznego.