
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
250 gramów
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę dzień wcześniej obtocz w ketchupie i przyprawie Knorr z dodatkiem rozmarynu ( bez łodygi ), szczelnie zakryj do marynowania.
Krok 2
Cebulę i ser pokrój w plastry.
Krok 3
Karkówkę pokrój w plastry.
Krok 4
W worku z opakowania Knorr układaj na przemian karkówkę, cebulę, ser żółty i smaruj majonezem, powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Zawiąż worek.
Krok 5
Piecz w temp. 180 C ok. 60-70 min. Pod koniec pieczenia ostrożnie rozerwij worek żeby się zapiekła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczna karkówka
Jeśli szukasz sposobu na przygotowanie smacznej karkówki, to jesteś w dobrym miejscu. Skorzystaj z naszego przepisu. Karkówka po upieczeniu będzie miękka i soczysta, a dodatkowo łatwa do pokrojenia. Żeby mięso smakowało jeszcze lepiej, obtocz je dzień wcześniej w ketchupie i przyprawie z dodatkiem rozmarynu. Tak przygotowane będzie gotowe do dalszego przyrządzania. Smak całości świetnie dopełnią pokrojone w plastry cebula i ser, a także majonez, którym należy dokładnie posmarować karkówkę. Aby mięso było wyjątkowo smaczne, upiecz je w specjalnym woreczku. Karkówka – ułożona naprzemiennie z cebulą, żółtym serem i majonezem – dobrze zapiecze się w zawiązanym worku, a smaki poszczególnych składników przenikną się. Tę potrawę podasz na wiele sposobów. Dobrze będą pasowały do niej ugotowane ziemniaki czy domowe frytki. Dodaj jeszcze surówkę z białej albo czerwonej kapusty lub buraki ćwikłowe – i pyszny obiad będzie gotowy. Powodzenia w gotowaniu i smacznego.