Aromatyczna karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna karkówka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

250 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dzień wcześniej obtocz w ketchupie i przyprawie Knorr z dodatkiem rozmarynu ( bez łodygi ), szczelnie zakryj do marynowania.

Krok 2

Cebulę i ser pokrój w plastry.

Krok 3

Karkówkę pokrój w plastry.

Krok 4

W worku z opakowania Knorr układaj na przemian karkówkę, cebulę, ser żółty i smaruj majonezem, powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Zawiąż worek.

Krok 5

Piecz w temp. 180 C ok. 60-70 min. Pod koniec pieczenia ostrożnie rozerwij worek żeby się zapiekła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna karkówkaAromatyczna karkówka

Jeśli szukasz sposobu na przygotowanie smacznej karkówki, to jesteś w dobrym miejscu. Skorzystaj z naszego przepisu. Karkówka po upieczeniu będzie miękka i soczysta, a dodatkowo łatwa do pokrojenia. Żeby mięso smakowało jeszcze lepiej, obtocz je dzień wcześniej w ketchupie i przyprawie z dodatkiem rozmarynu. Tak przygotowane będzie gotowe do dalszego przyrządzania. Smak całości świetnie dopełnią pokrojone w plastry cebula i ser, a także majonez, którym należy dokładnie posmarować karkówkę. Aby mięso było wyjątkowo smaczne, upiecz je w specjalnym woreczku. Karkówka – ułożona naprzemiennie z cebulą, żółtym serem i majonezem – dobrze zapiecze się w zawiązanym worku, a smaki poszczególnych składników przenikną się. Tę potrawę podasz na wiele sposobów. Dobrze będą pasowały do niej ugotowane ziemniaki czy domowe frytki. Dodaj jeszcze surówkę z białej albo czerwonej kapusty lub buraki ćwikłowe – i pyszny obiad będzie gotowy. Powodzenia w gotowaniu i smacznego.