Orientalna karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna karkówka

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

5 łyżek

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Orientalna karkówka  - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozmrożone warzywa.

Orientalna karkówka  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej do mięsa. Całość zagotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem. Danie możesz dodatkowo doprawić sosem sojowym i natką kolendry.

Orientalna karkówka  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalna karkówka Orientalna karkówka

Udaj się w kulinarną podróż do Azji dzięki karkówce przygotowanej na sposób orientalny. Z pewnością znasz wiele pomysłów na przyrządzenie karkówki. Duszenie, grillowanie czy pieczenie to tylko niektóre propozycje. Jeżeli jednak masz ochotę na coś niecodziennego, wybierz orientalną karkówkę. To świetny przepis dla wszystkich tych, którzy stawiają pierwsze kroki w kuchni. Pokrojone w paski mięso podsmaż na patelni lub w rondelku, następnie dodaj mieszankę chińską. Zwieńczeniem dania jest sos z dodatkiem Fix Knorr. Możesz wykorzystać również przyprawy charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej: sos sojowy oraz kolendrę. Brzmi prosto, a smakuje niezwykle! Jak większość potraw orientalnych tak przyrządzona karkówka doskonale sprawdzi się w towarzystwie ryżu. Jeśli zapakujesz to danie w plastikowy pojemnik i weźmiesz jako lunch do pracy, możesz mieć pewność, że wspaniały orientalny aromat nie umknie uwadze twoich współpracowników.