Orientalna karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna karkówka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

5 łyżek

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Orientalna karkówka  - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozmrożone warzywa.

Orientalna karkówka  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej do mięsa. Całość zagotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem. Danie możesz dodatkowo doprawić sosem sojowym i natką kolendry.

Orientalna karkówka  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalna karkówka Orientalna karkówka

Udaj się w kulinarną podróż do Azji dzięki karkówce przygotowanej na sposób orientalny. Z pewnością znasz wiele pomysłów na przyrządzenie karkówki. Duszenie, grillowanie czy pieczenie to tylko niektóre propozycje. Jeżeli jednak masz ochotę na coś niecodziennego, wybierz orientalną karkówkę. To świetny przepis dla wszystkich tych, którzy stawiają pierwsze kroki w kuchni. Pokrojone w paski mięso podsmaż na patelni lub w rondelku, następnie dodaj mieszankę chińską. Zwieńczeniem dania jest sos z dodatkiem Fix Knorr. Możesz wykorzystać również przyprawy charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej: sos sojowy oraz kolendrę. Brzmi prosto, a smakuje niezwykle! Jak większość potraw orientalnych tak przyrządzona karkówka doskonale sprawdzi się w towarzystwie ryżu. Jeśli zapakujesz to danie w plastikowy pojemnik i weźmiesz jako lunch do pracy, możesz mieć pewność, że wspaniały orientalny aromat nie umknie uwadze twoich współpracowników.