Orientalna karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna karkówka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

5 łyżek

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Orientalna karkówka  - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozmrożone warzywa.

Orientalna karkówka  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej do mięsa. Całość zagotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem. Danie możesz dodatkowo doprawić sosem sojowym i natką kolendry.

Orientalna karkówka  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna karkówka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalna karkówka Orientalna karkówka

Udaj się w kulinarną podróż do Azji dzięki karkówce przygotowanej na sposób orientalny. Z pewnością znasz wiele pomysłów na przyrządzenie karkówki. Duszenie, grillowanie czy pieczenie to tylko niektóre propozycje. Jeżeli jednak masz ochotę na coś niecodziennego, wybierz orientalną karkówkę. To świetny przepis dla wszystkich tych, którzy stawiają pierwsze kroki w kuchni. Pokrojone w paski mięso podsmaż na patelni lub w rondelku, następnie dodaj mieszankę chińską. Zwieńczeniem dania jest sos z dodatkiem Fix Knorr. Możesz wykorzystać również przyprawy charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej: sos sojowy oraz kolendrę. Brzmi prosto, a smakuje niezwykle! Jak większość potraw orientalnych tak przyrządzona karkówka doskonale sprawdzi się w towarzystwie ryżu. Jeśli zapakujesz to danie w plastikowy pojemnik i weźmiesz jako lunch do pracy, możesz mieć pewność, że wspaniały orientalny aromat nie umknie uwadze twoich współpracowników.