Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

6

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na centymetrowe plastry, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

W miseczce wymieszaj przecier pomidorowy, miód, czosnek i wszystkie zioła.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, układaj plastry cebuli, a na nich plastry mięsa. Całość polej sosem.

Krok 4

Piecz bez przykrycia w 180 stopniach przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej