Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

6

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na centymetrowe plastry, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

W miseczce wymieszaj przecier pomidorowy, miód, czosnek i wszystkie zioła.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, układaj plastry cebuli, a na nich plastry mięsa. Całość polej sosem.

Krok 4

Piecz bez przykrycia w 180 stopniach przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej