Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym
średnie
75 osób zapisało

Składniki
700 gramów
150 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na centymetrowe plastry, posyp solą i pieprzem.
Krok 2
W miseczce wymieszaj przecier pomidorowy, miód, czosnek i wszystkie zioła.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, układaj plastry cebuli, a na nich plastry mięsa. Całość polej sosem.
Krok 4
Piecz bez przykrycia w 180 stopniach przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej