Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

7

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na centymetrowe plastry, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

W miseczce wymieszaj przecier pomidorowy, miód, czosnek i wszystkie zioła.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, układaj plastry cebuli, a na nich plastry mięsa. Całość polej sosem.

Krok 4

Piecz bez przykrycia w 180 stopniach przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej