Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

7

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na centymetrowe plastry, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

W miseczce wymieszaj przecier pomidorowy, miód, czosnek i wszystkie zioła.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, układaj plastry cebuli, a na nich plastry mięsa. Całość polej sosem.

Krok 4

Piecz bez przykrycia w 180 stopniach przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej