Karkówka pieczona w sosie pomidorowo-ziołowym
średnie
75 osób zapisało

Składniki
700 gramów
150 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na centymetrowe plastry, posyp solą i pieprzem.
Krok 2
W miseczce wymieszaj przecier pomidorowy, miód, czosnek i wszystkie zioła.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą, układaj plastry cebuli, a na nich plastry mięsa. Całość polej sosem.
Krok 4
Piecz bez przykrycia w 180 stopniach przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej