PRZEPISY.PL
Karkówka z pieczarkami - autor: przepisy.pl

Karkówka z pieczarkami

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
352
osoby dodały do Mniamlisty
352
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • tarta bułka2 łyżki
  • posiekany pęczek natki1 szt
  • śmietana100 ml
  • olej słonecznikowy50 ml
  • Krok 1

    Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w kostkę, następnie wszystko razem usmaż na patelni.
  • Krok 2

    Dopraw farsz do smaku łyżeczką Fixu Soczysta karkówka z pieca Knorr. Dodaj do niego dwie łyżki bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    Oczyść mięso z błon, następnie zrób szerokie nacięcie wzdłuż kawałka. Umieść farsz w nacięciu, mięso obtocz w pozostałym Fixie Knorr.
  • Krok 4

    Umieść całość w załączonej do Fixu Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby opiec powierzchnię schabu.
  • Krok 5

    Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia. Dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny Knorr oraz śmietanę, po czym całość doprowadź do wrzenia.
  • Krok 6

    Przed podaniem pokrój mięso w plastry i polej przygotowanym sosem.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Soczysta karkówka z pieca KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

156
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
736
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
47
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
27
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe