
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.6 szklanki
0.3 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owiń folią aluminiową i włóż na noc do lodówki.
Krok 2
Zalewa: Miód połącz z musztardą i resztą oleju, wlej piwo, dodaj listek laurowy, oprósz tymiankiem. Wymieszaj.
Krok 3
Karkówkę umieść w torebce do pieczenia, zalej zalewą miodową i zamknij dołączonym klipsem.
Krok 4
Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Piecz w piekarniku około 70 minut w temp. 180 stopni. Kilkanaście minut przed końcem rozchyl rękaw, aby wierzch się zarumienił.
Krok 5
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oleju, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem czarnym oraz ziołowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































