
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.6 szklanki
0.3 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owiń folią aluminiową i włóż na noc do lodówki.
Krok 2
Zalewa: Miód połącz z musztardą i resztą oleju, wlej piwo, dodaj listek laurowy, oprósz tymiankiem. Wymieszaj.
Krok 3
Karkówkę umieść w torebce do pieczenia, zalej zalewą miodową i zamknij dołączonym klipsem.
Krok 4
Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Piecz w piekarniku około 70 minut w temp. 180 stopni. Kilkanaście minut przed końcem rozchyl rękaw, aby wierzch się zarumienił.
Krok 5
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oleju, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem czarnym oraz ziołowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej