
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.6 szklanki
0.3 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owiń folią aluminiową i włóż na noc do lodówki.
Krok 2
Zalewa: Miód połącz z musztardą i resztą oleju, wlej piwo, dodaj listek laurowy, oprósz tymiankiem. Wymieszaj.
Krok 3
Karkówkę umieść w torebce do pieczenia, zalej zalewą miodową i zamknij dołączonym klipsem.
Krok 4
Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Piecz w piekarniku około 70 minut w temp. 180 stopni. Kilkanaście minut przed końcem rozchyl rękaw, aby wierzch się zarumienił.
Krok 5
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oleju, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem czarnym oraz ziołowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej