
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 kilogram
0.25 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć i osuszyć karkówkę . Przygotować do pieczenia . Olej utrzeć z zupą cebulową i pieprzem . Natrzeć mięso i odłożyć na minimum 3 godziny . Ułożyć w rękawie do pieczenia i piec w temperaturze 200 * C przez 1 godzinę . Wyjąć . Poczekać aż trochę przestygnie .Zlać do garnuszka tłuszcz wytopiony przy pieczeniu .
Krok 2
Cebulę pokroić w pół plasterki i usmażyć na maśle do zeszklenia .
Krok 3
Dorzucić cebulę do tłuszczu z karkówki . Podgrzać . Wlać wodę i śmietankę . Zagotować . Zaciągnąć sosem pieczeniowym .Zagotować . Jeśli wg nas sos jest za płynny - dosypać jeszcze sosu.
Krok 4
Karkówkę pokroić w plastry . Podawać z sosem , ziemniakami i surówką z buraczków ( wg mnie pasują tu doskonale ) .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej