
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 kilogram
0.25 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć i osuszyć karkówkę . Przygotować do pieczenia . Olej utrzeć z zupą cebulową i pieprzem . Natrzeć mięso i odłożyć na minimum 3 godziny . Ułożyć w rękawie do pieczenia i piec w temperaturze 200 * C przez 1 godzinę . Wyjąć . Poczekać aż trochę przestygnie .Zlać do garnuszka tłuszcz wytopiony przy pieczeniu .
Krok 2
Cebulę pokroić w pół plasterki i usmażyć na maśle do zeszklenia .
Krok 3
Dorzucić cebulę do tłuszczu z karkówki . Podgrzać . Wlać wodę i śmietankę . Zagotować . Zaciągnąć sosem pieczeniowym .Zagotować . Jeśli wg nas sos jest za płynny - dosypać jeszcze sosu.
Krok 4
Karkówkę pokroić w plastry . Podawać z sosem , ziemniakami i surówką z buraczków ( wg mnie pasują tu doskonale ) .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej