Karkówka marynowana w zupie cebulowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka marynowana w zupie cebulowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

8

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 kilogram

0.25 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć i osuszyć karkówkę . Przygotować do pieczenia . Olej utrzeć z zupą cebulową i pieprzem . Natrzeć mięso i odłożyć na minimum 3 godziny . Ułożyć w rękawie do pieczenia i piec w temperaturze 200 * C przez 1 godzinę . Wyjąć . Poczekać aż trochę przestygnie .Zlać do garnuszka tłuszcz wytopiony przy pieczeniu .

Krok 2

Cebulę pokroić w pół plasterki i usmażyć na maśle do zeszklenia .

Krok 3

Dorzucić cebulę do tłuszczu z karkówki . Podgrzać . Wlać wodę i śmietankę . Zagotować . Zaciągnąć sosem pieczeniowym .Zagotować . Jeśli wg nas sos jest za płynny - dosypać jeszcze sosu.

Krok 4

Karkówkę pokroić w plastry . Podawać z sosem , ziemniakami i surówką z buraczków ( wg mnie pasują tu doskonale ) .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej