Karkówka marynowana w zupie cebulowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka marynowana w zupie cebulowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć i osuszyć karkówkę . Przygotować do pieczenia . Olej utrzeć z zupą cebulową i pieprzem . Natrzeć mięso i odłożyć na minimum 3 godziny . Ułożyć w rękawie do pieczenia i piec w temperaturze 200 * C przez 1 godzinę . Wyjąć . Poczekać aż trochę przestygnie .Zlać do garnuszka tłuszcz wytopiony przy pieczeniu .

Krok 2

Cebulę pokroić w pół plasterki i usmażyć na maśle do zeszklenia .

Krok 3

Dorzucić cebulę do tłuszczu z karkówki . Podgrzać . Wlać wodę i śmietankę . Zagotować . Zaciągnąć sosem pieczeniowym .Zagotować . Jeśli wg nas sos jest za płynny - dosypać jeszcze sosu.

Krok 4

Karkówkę pokroić w plastry . Podawać z sosem , ziemniakami i surówką z buraczków ( wg mnie pasują tu doskonale ) .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka marynowana w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej