Karkówka z porami i zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z porami i zieloną papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

450 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na paseczki o szerokości 1 cm. Posyp marynatą Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Teraz dodaj imbir, podsmaż chwilę, wlej wódkę oraz połowę bulionu. Duś przez ok. 15 minut po przykryciem.

Krok 3

Rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju i podsmaż czosnek, kapustę, pora i paprykę. Po 10 minutach smażenia warzywa dodaj do mięsa.

Krok 4

Dodaj do potrawy sos sojowy, miód, resztę bulionu, paprykę w proszku oraz ocet. Doprowadź do wrzenia i duś jeszcze kilka minut aż potrawa lekko zgęstnieje. Podawaj z ryżem lub makaronem sojowym.

Krok 5

Każdy kawałek oprósz mąką, a następnie wrzuć na 2 łyżki rozgrzanego olej i zarumień z obu stron.

Krok 6

W tym czasie pora pokrój na krążki, kapustę poszatkuj, a paprykę pokrój na paski, a czosnek zmiażdż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z porami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z porami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z porami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z porami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z porami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z porami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z porami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z porami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej