Papryka nadziewana ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziewana ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

70 dekagramów

4 łyżki

3 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki zmiel, a pestki słonecznika upraż na suchej patelni.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Z papryk zetnij wierzch i dokładnie oczyść wewnątrz.

Krok 3

Pora pokrój w krążki, a boczek w kostkę. Podsmaż na maśle*.

Krok 4

Wymieszaj ze słonecznikiem, ziemniakami i około 0.6 sera, przypraw.

Krok 5

Farszem napełnij papryki, przykryj wierzchami, wstaw do głębokiej blachy, wlej bulion i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Posyp pozostałym serem i piecz jeszcze przez 15 minut. Posyp natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej