Papryka nadziewana ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziewana ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

70 dekagramów

4 łyżki

3 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki zmiel, a pestki słonecznika upraż na suchej patelni.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Z papryk zetnij wierzch i dokładnie oczyść wewnątrz.

Krok 3

Pora pokrój w krążki, a boczek w kostkę. Podsmaż na maśle*.

Krok 4

Wymieszaj ze słonecznikiem, ziemniakami i około 0.6 sera, przypraw.

Krok 5

Farszem napełnij papryki, przykryj wierzchami, wstaw do głębokiej blachy, wlej bulion i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Posyp pozostałym serem i piecz jeszcze przez 15 minut. Posyp natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej