Papryka nadziewana ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziewana ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

70 dekagramów

4 łyżki

3 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki zmiel, a pestki słonecznika upraż na suchej patelni.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Z papryk zetnij wierzch i dokładnie oczyść wewnątrz.

Krok 3

Pora pokrój w krążki, a boczek w kostkę. Podsmaż na maśle*.

Krok 4

Wymieszaj ze słonecznikiem, ziemniakami i około 0.6 sera, przypraw.

Krok 5

Farszem napełnij papryki, przykryj wierzchami, wstaw do głębokiej blachy, wlej bulion i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Posyp pozostałym serem i piecz jeszcze przez 15 minut. Posyp natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziewana ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej