
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
150 gramów
0.5 pęczka
5 łyżek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj. Ziemniaki, pieczarki i cebulę pokrój w plastry grubości 0,5 cm.

Krok 2
Dno naczynia żaroodpornego wyłóż papierem pergaminowym. Następnie połóż warstwę ziemniaków.

Krok 3
Skrop je oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr oraz ziołami prowansalskimi.

Krok 4
Nałóż drugą warstwę z cebuli i pieczarek. Ponownie skrop całość oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr oraz ziołami prowansalskimi.

Krok 5
Całość posyp startym serem i piecz w temperaturze 180 st. C przez 40 minut. Do zapiekanych ziemniaków przygotuj dip ze śmietany, posiekanej natki pietruszki i sosu czosnkowego z opakowania Fix Knorr.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie Smaczne Zapiekanka ziemniaczana Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane ziemniaki po prowansalsku
Przeciętny mieszkaniec Ziemi zjada rocznie około 33 kilogramy ziemniaków. Oznacza to, że jest to warzywo niezwykle popularne, właściwie bez względu na szerokość geograficzną. Aby nie popaść w rutynę, warto przygotować ziemniaki na nieznane dotąd sposoby. Jednym z nich są zapiekane ziemniaki po prowansalsku. Jak można się domyślić, to danie ma swoje korzenie w południowej Francji, a dokładniej w pachnącej ziołami i lawendą Prowansji. Bezmięsna zapiekanka, w której główną rolę odgrywa ziemniak, to doskonały pomysł na obiad. Aż trudno uwierzyć, że zwyczajny na pozór kartofel z pieczarkami i cebulką może stworzyć tak proste, a jednocześnie niebanalne danie. Tym, co nadaje wyjątkowego smaku jest ziołowo-serowy sos. Fantastyczny zapach tej potrawy jest zapowiedzią uczty dla podniebienia, którą koniecznie musisz sobie zafundować przy najbliższej okazji.