
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
150 gramów
140 gramów
4 sztuki
0.5 pęczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyszoruj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Boczek, cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż.

Krok 2
Pieczarki pokrój drobno, dodaj do boczku i smaż całość 10 minut.

Krok 3
Lekko wystudzone ziemniaki przekrój na połówki i używając łyżeczki wydłub środek. Skorupka ma mieć około ½ centymetra grubości.

Krok 4
W misce wymieszaj resztki po drążeniu ziemniaków, pieczarki z boczkiem i całość dopraw kostkami Knorr.

Krok 5
Napełnij skorupki obficie farszem i posyp serem. Ułóż na blasze i zapiekaj w 190 stopniach dopóki ser nie zacznie się zarumieniać. Podawaj z gęstą śmietaną doprawioną posiekanym szczypiorkiem

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej