Nadziewane skorupki ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane skorupki ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

150 gramów

140 gramów

4 sztuki

0.5 pęczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyszoruj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Boczek, cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój drobno, dodaj do boczku i smaż całość 10 minut.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Lekko wystudzone ziemniaki przekrój na połówki i używając łyżeczki wydłub środek. Skorupka ma mieć około ½ centymetra grubości.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 3

Krok 4

W misce wymieszaj resztki po drążeniu ziemniaków, pieczarki z boczkiem i całość dopraw kostkami Knorr.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Napełnij skorupki obficie farszem i posyp serem. Ułóż na blasze i zapiekaj w 190 stopniach dopóki ser nie zacznie się zarumieniać. Podawaj z gęstą śmietaną doprawioną posiekanym szczypiorkiem

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nadziewane skorupki ziemniakówNadziewane skorupki ziemniaków

Wyszoruj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Boczek, cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż.