Nadziewane skorupki ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

174 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

5 sztuk

140 gramów

2 sztuki

150 gramów

200 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyszoruj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Boczek, cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój drobno, dodaj do boczku i smaż całość 10 minut.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Lekko wystudzone ziemniaki przekrój na połówki i używając łyżeczki wydłub środek. Skorupka ma mieć około ½ centymetra grubości.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 3

Krok 4

W misce wymieszaj resztki po drążeniu ziemniaków, pieczarki z boczkiem i całość dopraw kostkami Knorr.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Napełnij skorupki obficie farszem i posyp serem. Ułóż na blasze i zapiekaj w 190 stopniach dopóki ser nie zacznie się zarumieniać. Podawaj z gęstą śmietaną doprawioną posiekanym szczypiorkiem

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej