Nadziewane skorupki ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane skorupki ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

188 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

4 sztuki

200 gramów

140 gramów

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

150 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyszoruj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Boczek, cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój drobno, dodaj do boczku i smaż całość 10 minut.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Lekko wystudzone ziemniaki przekrój na połówki i używając łyżeczki wydłub środek. Skorupka ma mieć około ½ centymetra grubości.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 3

Krok 4

W misce wymieszaj resztki po drążeniu ziemniaków, pieczarki z boczkiem i całość dopraw kostkami Knorr.

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Napełnij skorupki obficie farszem i posyp serem. Ułóż na blasze i zapiekaj w 190 stopniach dopóki ser nie zacznie się zarumieniać. Podawaj z gęstą śmietaną doprawioną posiekanym szczypiorkiem

Nadziewane skorupki ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane skorupki ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej