Krewetki po kreolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

100

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 opakowanie

null

100 gramów

4 plastry

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, paprykę i selera pokrój na kosteczkę, a plastry boczku na 3 części.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i podsmaż, aby był chrupki. Boczek wyciągnij, odsącz i pokrusz.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podduś, po czym dodaj paprykę i selera. Duś, by warzywa zmiękły.

Krok 4

Teraz dorzuć pomidory z puszki, dodaj tabasco, pieprz i sól. Duś przez 15 minut.

Krok 5

Dorzuć krewetki i duś kolejne 10 minut. Na ugotowany ryż wyłóż krewetki z warzywami i posyp pokruszonym boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej