
Składniki
2 sztuki
null
null
1 opakowanie
null
100 gramów
4 plastry
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, paprykę i selera pokrój na kosteczkę, a plastry boczku na 3 części.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i podsmaż, aby był chrupki. Boczek wyciągnij, odsącz i pokrusz.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podduś, po czym dodaj paprykę i selera. Duś, by warzywa zmiękły.
Krok 4
Teraz dorzuć pomidory z puszki, dodaj tabasco, pieprz i sól. Duś przez 15 minut.
Krok 5
Dorzuć krewetki i duś kolejne 10 minut. Na ugotowany ryż wyłóż krewetki z warzywami i posyp pokruszonym boczkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























