Krewetki po kreolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki po kreolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 opakowanie

null

100 gramów

4 plastry

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, paprykę i selera pokrój na kosteczkę, a plastry boczku na 3 części.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i podsmaż, aby był chrupki. Boczek wyciągnij, odsącz i pokrusz.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podduś, po czym dodaj paprykę i selera. Duś, by warzywa zmiękły.

Krok 4

Teraz dorzuć pomidory z puszki, dodaj tabasco, pieprz i sól. Duś przez 15 minut.

Krok 5

Dorzuć krewetki i duś kolejne 10 minut. Na ugotowany ryż wyłóż krewetki z warzywami i posyp pokruszonym boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej