
Składniki
2 sztuki
null
null
1 opakowanie
null
100 gramów
4 plastry
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, paprykę i selera pokrój na kosteczkę, a plastry boczku na 3 części.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i podsmaż, aby był chrupki. Boczek wyciągnij, odsącz i pokrusz.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podduś, po czym dodaj paprykę i selera. Duś, by warzywa zmiękły.
Krok 4
Teraz dorzuć pomidory z puszki, dodaj tabasco, pieprz i sól. Duś przez 15 minut.
Krok 5
Dorzuć krewetki i duś kolejne 10 minut. Na ugotowany ryż wyłóż krewetki z warzywami i posyp pokruszonym boczkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej