Krewetki po kreolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki po kreolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 opakowanie

null

100 gramów

4 plastry

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, paprykę i selera pokrój na kosteczkę, a plastry boczku na 3 części.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i podsmaż, aby był chrupki. Boczek wyciągnij, odsącz i pokrusz.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podduś, po czym dodaj paprykę i selera. Duś, by warzywa zmiękły.

Krok 4

Teraz dorzuć pomidory z puszki, dodaj tabasco, pieprz i sól. Duś przez 15 minut.

Krok 5

Dorzuć krewetki i duś kolejne 10 minut. Na ugotowany ryż wyłóż krewetki z warzywami i posyp pokruszonym boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki po kreolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej