Kurczak w kapuście młodej: duszony drób - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 6 części. Posyp sola, pieprzem, papryka i Delikatem Knorra. Odstaw do lodówki na 3 godziny.

Krok 2

Główkę kapusty pokrój najpierw na ćwiartki, a następnie na mniejsze kawałki składające się z 4 liści. Posyp sola i pieprzem.

Krok 3

Do rondla wlej olej, ułóż porcje kurczaka i przykryj liśćmi kapusty. Podlej niewielką ilością wody. Duś przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej