
Składniki
null
null
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na 6 części. Posyp sola, pieprzem, papryka i Delikatem Knorra. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
Krok 2
Główkę kapusty pokrój najpierw na ćwiartki, a następnie na mniejsze kawałki składające się z 4 liści. Posyp sola i pieprzem.
Krok 3
Do rondla wlej olej, ułóż porcje kurczaka i przykryj liśćmi kapusty. Podlej niewielką ilością wody. Duś przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej