Kurczak w kapuście młodej: duszony drób - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 6 części. Posyp sola, pieprzem, papryka i Delikatem Knorra. Odstaw do lodówki na 3 godziny.

Krok 2

Główkę kapusty pokrój najpierw na ćwiartki, a następnie na mniejsze kawałki składające się z 4 liści. Posyp sola i pieprzem.

Krok 3

Do rondla wlej olej, ułóż porcje kurczaka i przykryj liśćmi kapusty. Podlej niewielką ilością wody. Duś przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej