Kurczak w kapuście młodej: duszony drób - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 6 części. Posyp sola, pieprzem, papryka i Delikatem Knorra. Odstaw do lodówki na 3 godziny.

Krok 2

Główkę kapusty pokrój najpierw na ćwiartki, a następnie na mniejsze kawałki składające się z 4 liści. Posyp sola i pieprzem.

Krok 3

Do rondla wlej olej, ułóż porcje kurczaka i przykryj liśćmi kapusty. Podlej niewielką ilością wody. Duś przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej