Kurczak w kapuście

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na 6 części. Posyp sola, pieprzem, papryka i Delikatem Knorra. Odstaw do lodówki na 3 godziny.

Krok 2

Główkę kapusty pokrój najpierw na ćwiartki, a następnie na mniejsze kawałki składające się z 4 liści. Posyp sola i pieprzem.

Krok 3

Do rondla wlej olej, ułóż porcje kurczaka i przykryj liśćmi kapusty. Podlej niewielką ilością wody. Duś przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej