
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Krok 2
Smaż kurczaka. Gdy będzie rumiany, dodaj papryki i cebulę.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.


Dobra rada:
Gulasz podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybki gulasz z papryką
Zwolennicy szybkich dań zwykle trzymają się z dala od gulaszy, twierdząc, ze ich ugotowanie zajmuje dużo czasu, my udowadniamy, że zupełnie niesłusznie. Gulasz z delikatnym kurczakiem oraz słodką papryką to potrawa, którą przyrządzisz błyskawicznie, nie spędzając dużo czasu w kuchni. Ta idealna propozycja obiadowa jest do tego niedroga i naprawdę prosta do wykonania. Potrzebujesz piersi z kurczaka (z powodzeniem możesz użyć również piersi z indyka), kolorowych, chrupiących papryk oraz cebuli. Do podsmażonego na złoty kolor mięsa i warzyw dodaj wodę oraz przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, aromatyczny sos. Ten doskonały gulasz z soczystym kurczakiem i warzywami będzie idealnie komponował się z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem, twoim ulubionym gatunkiem kaszy lub ugotowanym na sypko ryżem. Prawdziwa uczta dla podniebienia!