Szybki gulasz z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szybki gulasz z papryką

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

26

309 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

515 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka. Gdy będzie rumiany, dodaj papryki i cebulę.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Gulasz podawaj z gotowanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki gulasz z papryką  Szybki gulasz z papryką

Zwolennicy szybkich dań zwykle trzymają się z dala od gulaszy, twierdząc, ze ich ugotowanie zajmuje dużo czasu, my udowadniamy, że zupełnie niesłusznie. Gulasz z delikatnym kurczakiem oraz słodką papryką to potrawa, którą przyrządzisz błyskawicznie, nie spędzając dużo czasu w kuchni. Ta idealna propozycja obiadowa jest do tego niedroga i naprawdę prosta do wykonania. Potrzebujesz piersi z kurczaka (z powodzeniem możesz użyć również piersi z indyka), kolorowych, chrupiących papryk oraz cebuli. Do podsmażonego na złoty kolor mięsa i warzyw dodaj wodę oraz przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, aromatyczny sos. Ten doskonały gulasz z soczystym kurczakiem i warzywami będzie idealnie komponował się z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem, twoim ulubionym gatunkiem kaszy lub ugotowanym na sypko ryżem. Prawdziwa uczta dla podniebienia!