Szybki gulasz z papryką – przepis: z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Szybki gulasz z papryką

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

49

heart
357 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

514 osób wydrukowało

Pobierz pdf

903 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 1

Krok 2

Smaż kurczaka. Gdy będzie rumiany, dodaj papryki i cebulę.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.

Szybki gulasz z papryką   - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Gulasz podawaj z gotowanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki gulasz z papryką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki gulasz z papryką  Szybki gulasz z papryką

Zwolennicy szybkich dań zwykle trzymają się z dala od gulaszy, twierdząc, ze ich ugotowanie zajmuje dużo czasu, my udowadniamy, że zupełnie niesłusznie. Gulasz z delikatnym kurczakiem oraz słodką papryką to potrawa, którą przyrządzisz błyskawicznie, nie spędzając dużo czasu w kuchni. Ta idealna propozycja obiadowa jest do tego niedroga i naprawdę prosta do wykonania. Potrzebujesz piersi z kurczaka (z powodzeniem możesz użyć również piersi z indyka), kolorowych, chrupiących papryk oraz cebuli. Do podsmażonego na złoty kolor mięsa i warzyw dodaj wodę oraz przyprawę Knorr, a w ten sposób uzyskasz gęsty, aromatyczny sos. Ten doskonały gulasz z soczystym kurczakiem i warzywami będzie idealnie komponował się z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem, twoim ulubionym gatunkiem kaszy lub ugotowanym na sypko ryżem. Prawdziwa uczta dla podniebienia!