Klopsiki śledziowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie, mięso i ziemniaka przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj ją wraz z żółtkami do masy śledziowo-mięsnej. Przypraw.

Krok 4

Z tak przygotowanej masy uformuj klopiki i usmaż je na maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej