Klopsiki śledziowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie, mięso i ziemniaka przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj ją wraz z żółtkami do masy śledziowo-mięsnej. Przypraw.

Krok 4

Z tak przygotowanej masy uformuj klopiki i usmaż je na maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej