
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie, mięso i ziemniaka przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Dodaj ją wraz z żółtkami do masy śledziowo-mięsnej. Przypraw.
Krok 4
Z tak przygotowanej masy uformuj klopiki i usmaż je na maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej