
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie, mięso i ziemniaka przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Dodaj ją wraz z żółtkami do masy śledziowo-mięsnej. Przypraw.
Krok 4
Z tak przygotowanej masy uformuj klopiki i usmaż je na maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej