Klopsiki śledziowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki śledziowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie, mięso i ziemniaka przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj ją wraz z żółtkami do masy śledziowo-mięsnej. Przypraw.

Krok 4

Z tak przygotowanej masy uformuj klopiki i usmaż je na maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki śledziowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej