
Składniki
400 gramów
0.5 opakowania
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolkę obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, mrożoną tylko zagotuj,

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek i dodaj fasolkę szparagową. Całość oprósz Mieszanką ziół i przypraw Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowana fasolka to idealny dodatek do ryb i mięs.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka szparagowa z boczkiem
Szybkie, łatwe i przyjemne. Takie będzie gotowanie, jeżeli skusisz się na przygotowanie fasolki szparagowej z boczkiem z tego przepisu. Tajemnica smaku tego dania to zestawienie delikatnej fasolki szparagowej z chrupkim wędzonym i lekko słonym boczkiem. Jest to duet, który posmakuje każdemu.
Dla kogo?
Przepis na fasolkę szparagową z boczkiem chętnie będą wykorzystywać kucharze, którzy starają się gotować pyszne dania z produktów sezonowych. Fasolka szparagowa może być zielona bądź żółta. Sezon na fasolkę trwa od czerwca do końca września. Jeżeli kupujesz świeżą fasolkę, zwróć uwagę, aby strączki były mięsiste i kruche.
Na jaką okazję?
Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, ale fasolka z boczkiem doskonale broni się sama jako przekąska na mniejszy głód. Idealna w okresie letnim, kiedy nie chcesz spędzać zbyt dużo czasu przy rozgrzanej kuchence.
Czy wiesz, że?
Aby właściwie przygotować fasolkę szparagową z boczkiem, strączki ugotuj w wodzie bądź na parze, dzięki czemu zachowają więcej smaku, natomiast mrożoną fasolkę jedynie zagotuj. Wędzony boczek podsmaż na patelni i dodaj fasolkę. Następnie wlej sos ziołowo-maślany, który połączy oba składniki: fasolkę z boczkiem i stworzy kremowe zwieńczenie tego dania.
Dla urozmaicenia:
Fasolkę z boczkiem możesz podać ze świeżym pieczywem – miłośnicy tego dania zawsze wycierają chlebem resztę sosu, który zostaje na talerzu. Smak fasolki szparagowej z boczkiem wędzonym podkręcić można dzięki dodaniu drobno posiekanego pora.