Fasolka szparagowa z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

159 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 opakowania

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, mrożoną tylko zagotuj,

Fasolka szparagowa z boczkiem  - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek i dodaj fasolkę szparagową. Całość oprósz Mieszanką ziół i przypraw Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowana fasolka to idealny dodatek do ryb i mięs.

Fasolka szparagowa z boczkiem  - Krok 2
23

Opinie o przepisie

  • Anna Nagaj

    Anna Nagaj , 18.07.2016

    Fasolka z bułeczką tartą i ząbkami czosnku...pyszna i aromatyczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Elwira Przepióra

    Mirosław Elwira Przepióra , 17.07.2016

    Ja z bułeczką jest najlepsza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Bembnowicz

    Ewa Bembnowicz , 17.07.2016

    Fasolka,bułka tarta podsmażona na masełku i palce lizać :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Śliwińska

    Joanna Śliwińska , 17.07.2016

    Ja dodaję cebulę, trochę pieprzu, octu i oliwy i wychodzi pyszny dodatek do obiadu ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Podgórska

    Małgorzata Podgórska , 17.07.2016

    Tak jak u mnie :-) Pychota :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Wygladała

    Joanna Wygladała , 17.07.2016

    fasolka smażona z bułką tartą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Sulikowska

    Alina Sulikowska , 07.08.2014

    Izabela Bogaczyl, to jest profi sponsorowany przez knora to oczywiscie ze w przepisach beda uzywac ich przypraw. Jak Ty umiesz gotowac to mozesz sobie zastapic te przyprawy... Ja korzystam z ich przepisow ale troche modyfikuje i nie korzystam z torebek. Liczy sie pomysl. Jak chcesz sama zaloz profil i wrzucaj przepisy bez torebek. Nie musisz nikogo obrazac!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Bogaczyk

    Izabela Bogaczyk , 04.08.2014

    nie kubie fujfujjfujjj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Bogaczyk

    Izabela Bogaczyk , 04.08.2014

    kurwa same torebki mam dosc wy gootowac n ie umiecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Bzowska

    Barbara Bzowska , 28.07.2014

    Najlepsza ugotowana prosto z wody mniam i zero kalori

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Adamczyk

    Katarzyna Adamczyk , 28.07.2014

    Jeszcze lepsza będzie jak się to chwilę poddusi w pomidorach z bazylia - MNIAM. Nauczyłam się od męża, na potrzeby dania dla synka dodaję jeszcze pierś z kurczaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Sowa

    Bozena Sowa , 27.07.2014

    Dla mnie sama wystarczy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Chamera

    Danuta Chamera , 27.07.2014

    Pyszności ♥ ♡

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Święszek

    Barbara Święszek , 27.07.2014

    uwielbiam samą, troszeczkę masełka, podjadam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 27.07.2014

    Fasola szpagarowa moze dac troche bulki tartej z masłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Laura Simonsen

    Paula Laura Simonsen , 27.07.2014

    No to smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Małgorzata

    Joanna Małgorzata , 27.07.2014

    O ciekawe... Takiego zestawu nie próbowałam jeszcze :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Andrzejewska

    Janina Andrzejewska , 27.07.2014

    Najlepsza i najzdrowsza to zielona fasolka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Sniezek

    Stanislaw Sniezek , 27.07.2014

    Sam sobie zrób bo masz przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Remo Remo

    Remo Remo , 27.07.2014

    zajebiszcze :-) kto mi to zrobi ??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Chwajta

    Mirosław Chwajta , 27.07.2014

    to nie fasolka....to boczek w tym daniu jest najlepszy...hahaha ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Radko

    Krystyna Radko , 27.07.2014

    z zasmażką - pyszna (też kaloryczna :) )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Janisławski

    Maciej Janisławski , 27.07.2014

    Cholera, trochę kaloryczne...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka szparagowa z boczkiem Fasolka szparagowa z boczkiem

Szybkie, łatwe i przyjemne. Takie będzie gotowanie, jeżeli skusisz się na przygotowanie fasolki szparagowej z boczkiem z tego przepisu. Tajemnica smaku tego dania to zestawienie delikatnej fasolki szparagowej z chrupkim wędzonym i lekko słonym boczkiem. Jest to duet, który warto posmakuje każdemu. Fasolka szparagowa może być zielona bądź żółta. Sezon na fasolkę trwa od czerwca do końca września. Jeżeli kupujesz świeżą fasolkę, zwróć uwagę aby strączki były mięsiste i kruche. Aby właściwie ją przygotować, ugotuj ją w wodzie bądź na parze, dzięki czemu zachowa więcej smaku, natomiast mrożoną jedynie zagotuj. Wędzony boczek podsmaż na patelni i dodaj fasolkę. Następnie wlej sos ziołowo-maślany, który połączy oba składniki i stworzy kremowe zwieńczenie tego dania. Fasolkę z boczkiem możesz podać ze świeżym pieczywem – miłośnicy tego dnia zawsze wycierają chlebem resztę sosu, który zostaje na talerzu…