Fasolka szparagowa z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

0.5 opakowania

1

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, mrożoną tylko zagotuj,

Fasolka szparagowa z boczkiem  - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek i dodaj fasolkę szparagową. Całość oprósz Mieszanką ziół i przypraw Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowana fasolka to idealny dodatek do ryb i mięs.

Fasolka szparagowa z boczkiem  - Krok 2
23

Opinie o przepisie

  • Anna Nagaj

    Anna Nagaj

    Fasolka z bułeczką tartą i ząbkami czosnku...pyszna i aromatyczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Elwira Przepióra

    Mirosław Elwira Przepióra

    Ja z bułeczką jest najlepsza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Bembnowicz

    Ewa Bembnowicz

    Fasolka,bułka tarta podsmażona na masełku i palce lizać :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Śliwińska

    Joanna Śliwińska

    Ja dodaję cebulę, trochę pieprzu, octu i oliwy i wychodzi pyszny dodatek do obiadu ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Podgórska

    Małgorzata Podgórska

    Tak jak u mnie :-) Pychota :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Wygladała

    Joanna Wygladała

    fasolka smażona z bułką tartą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Sulikowska

    Alina Sulikowska

    Izabela Bogaczyl, to jest profi sponsorowany przez knora to oczywiscie ze w przepisach beda uzywac ich przypraw. Jak Ty umiesz gotowac to mozesz sobie zastapic te przyprawy... Ja korzystam z ich przepisow ale troche modyfikuje i nie korzystam z torebek. Liczy sie pomysl. Jak chcesz sama zaloz profil i wrzucaj przepisy bez torebek. Nie musisz nikogo obrazac!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Bogaczyk

    Izabela Bogaczyk

    nie kubie fujfujjfujjj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Bogaczyk

    Izabela Bogaczyk

    kurwa same torebki mam dosc wy gootowac n ie umiecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Bzowska

    Barbara Bzowska

    Najlepsza ugotowana prosto z wody mniam i zero kalori

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Adamczyk

    Katarzyna Adamczyk

    Jeszcze lepsza będzie jak się to chwilę poddusi w pomidorach z bazylia - MNIAM. Nauczyłam się od męża, na potrzeby dania dla synka dodaję jeszcze pierś z kurczaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Sowa

    Bozena Sowa

    Dla mnie sama wystarczy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Chamera

    Danuta Chamera

    Pyszności ♥ ♡

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Święszek

    Barbara Święszek

    uwielbiam samą, troszeczkę masełka, podjadam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska

    Fasola szpagarowa moze dac troche bulki tartej z masłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Laura Simonsen

    Paula Laura Simonsen

    No to smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Małgorzata

    Joanna Małgorzata

    O ciekawe... Takiego zestawu nie próbowałam jeszcze :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Andrzejewska

    Janina Andrzejewska

    Najlepsza i najzdrowsza to zielona fasolka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Sniezek

    Stanislaw Sniezek

    Sam sobie zrób bo masz przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Remo Remo

    Remo Remo

    zajebiszcze :-) kto mi to zrobi ??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Chwajta

    Mirosław Chwajta

    to nie fasolka....to boczek w tym daniu jest najlepszy...hahaha ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Radko

    Krystyna Radko

    z zasmażką - pyszna (też kaloryczna :) )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Janisławski

    Maciej Janisławski

    Cholera, trochę kaloryczne...

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka szparagowa z boczkiem Fasolka szparagowa z boczkiem

Szybkie, łatwe i przyjemne. Takie będzie gotowanie, jeżeli skusisz się na przygotowanie fasolki szparagowej z boczkiem z tego przepisu. Tajemnica smaku tego dania to zestawienie delikatnej fasolki szparagowej z chrupkim wędzonym i lekko słonym boczkiem. Jest to duet, który warto posmakuje każdemu. Fasolka szparagowa może być zielona bądź żółta. Sezon na fasolkę trwa od czerwca do końca września. Jeżeli kupujesz świeżą fasolkę, zwróć uwagę aby strączki były mięsiste i kruche. Aby właściwie ją przygotować, ugotuj ją w wodzie bądź na parze, dzięki czemu zachowa więcej smaku, natomiast mrożoną jedynie zagotuj. Wędzony boczek podsmaż na patelni i dodaj fasolkę. Następnie wlej sos ziołowo-maślany, który połączy oba składniki i stworzy kremowe zwieńczenie tego dania. Fasolkę z boczkiem możesz podać ze świeżym pieczywem – miłośnicy tego dnia zawsze wycierają chlebem resztę sosu, który zostaje na talerzu…