Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

387 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

209 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

6 łyżek

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce połącz oliwę, musztardę, posiekany rozmaryn oraz pokruszone kostki Knorr. Całość rozetrzyj na gładką masę.

Krok 2

Piersi umyj i osusz, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą i pozostaw na kilka minut.

Krok 3

Następnie piersi oprósz mąką i zanurz w roztrzepanym jajku.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie przygotowane piersi. Smaż je z obu stron po 3-4 minuty. Podawaj z chrupiącą sałatą i ryżem.

4

Opinie o przepisie

  • Malina Lll

    Malina Lll , 08.04.2020

    Bardzo dobre, soczyste. Ja dałam zamiast musztardy Dijon, inna bardziej ostra I miały bardziej wyrazisty smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jus Tyna

    Jus Tyna , 14.06.2017

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jakuszew

    Anna Jakuszew , 17.03.2016

    Pyszne i soczyste .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • GOSIA19741 GOSIA19741

    GOSIA19741 GOSIA19741 , 06.03.2016

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej