
Składniki
5 łyżek
2 sztuki
6 łyżek
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz oliwę, musztardę, posiekany rozmaryn oraz pokruszone kostki Knorr. Całość rozetrzyj na gładką masę.
Krok 2
Piersi umyj i osusz, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą i pozostaw na kilka minut.
Krok 3
Następnie piersi oprósz mąką i zanurz w roztrzepanym jajku.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie przygotowane piersi. Smaż je z obu stron po 3-4 minuty. Podawaj z chrupiącą sałatą i ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej