Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
429 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

250 osób wydrukowało

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

6 łyżek

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce połącz oliwę, musztardę, posiekany rozmaryn oraz pokruszone kostki Knorr. Całość rozetrzyj na gładką masę.

Krok 2

Piersi umyj i osusz, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą i pozostaw na kilka minut.

Krok 3

Następnie piersi oprósz mąką i zanurz w roztrzepanym jajku.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie przygotowane piersi. Smaż je z obu stron po 3-4 minuty. Podawaj z chrupiącą sałatą i ryżem.

4

Opinie o przepisie

  • Malina Lll

    Malina Lll , 08.04.2020

    Bardzo dobre, soczyste. Ja dałam zamiast musztardy Dijon, inna bardziej ostra I miały bardziej wyrazisty smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jus Tyna

    Jus Tyna , 14.06.2017

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jakuszew

    Anna Jakuszew , 17.03.2016

    Pyszne i soczyste .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • GOSIA19741 GOSIA19741

    GOSIA19741 GOSIA19741 , 06.03.2016

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej