Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
429 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

336 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

6 łyżek

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce połącz oliwę, musztardę, posiekany rozmaryn oraz pokruszone kostki Knorr. Całość rozetrzyj na gładką masę.

Krok 2

Piersi umyj i osusz, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą i pozostaw na kilka minut.

Krok 3

Następnie piersi oprósz mąką i zanurz w roztrzepanym jajku.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie przygotowane piersi. Smaż je z obu stron po 3-4 minuty. Podawaj z chrupiącą sałatą i ryżem.

4

Opinie o przepisie

  • Malina Lll

    Malina Lll , 08.04.2020

    Bardzo dobre, soczyste. Ja dałam zamiast musztardy Dijon, inna bardziej ostra I miały bardziej wyrazisty smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jus Tyna

    Jus Tyna , 14.06.2017

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jakuszew

    Anna Jakuszew , 17.03.2016

    Pyszne i soczyste .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • GOSIA19741 GOSIA19741

    GOSIA19741 GOSIA19741 , 06.03.2016

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe piersi z kurczaka z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej