
Składniki
5 łyżek
2 sztuki
6 łyżek
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz oliwę, musztardę, posiekany rozmaryn oraz pokruszone kostki Knorr. Całość rozetrzyj na gładką masę.
Krok 2
Piersi umyj i osusz, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą i pozostaw na kilka minut.
Krok 3
Następnie piersi oprósz mąką i zanurz w roztrzepanym jajku.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie przygotowane piersi. Smaż je z obu stron po 3-4 minuty. Podawaj z chrupiącą sałatą i ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej