
Składniki
5 łyżek
2 sztuki
6 łyżek
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz oliwę, musztardę, posiekany rozmaryn oraz pokruszone kostki Knorr. Całość rozetrzyj na gładką masę.
Krok 2
Piersi umyj i osusz, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą i pozostaw na kilka minut.
Krok 3
Następnie piersi oprósz mąką i zanurz w roztrzepanym jajku.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie przygotowane piersi. Smaż je z obu stron po 3-4 minuty. Podawaj z chrupiącą sałatą i ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
























