Pałki z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z sezamem

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1-Pałki z kurczaka myjemy dokładnie oczyszczamy jeśli potrzeba. 2- Następnie rozrabiamy marynatę w miodzie i nacieramy pałki całe obtaczamy będą lepsze

Krok 2

3- Kiedy juz mamy pałki natarte wkładamy je do woreczka a to co nam zostanie z marynaty rozrabiamy z woda i zalewamy pałki .

Krok 3

4- Wkładamy zamknięty woreczek do żaroodpornego naczynia i do pieca pieczemy 50 minut w 180 stopniach po czym rozcinamy woreczek i zapiekamy już bez woreczka jakieś 15-20 minut aby nam się zarumieniły :) Polewajac sosem który nam sie zrobił

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej