
Składniki
100 gramów
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1-Pałki z kurczaka myjemy dokładnie oczyszczamy jeśli potrzeba. 2- Następnie rozrabiamy marynatę w miodzie i nacieramy pałki całe obtaczamy będą lepsze
Krok 2
3- Kiedy juz mamy pałki natarte wkładamy je do woreczka a to co nam zostanie z marynaty rozrabiamy z woda i zalewamy pałki .
Krok 3
4- Wkładamy zamknięty woreczek do żaroodpornego naczynia i do pieca pieczemy 50 minut w 180 stopniach po czym rozcinamy woreczek i zapiekamy już bez woreczka jakieś 15-20 minut aby nam się zarumieniły :) Polewajac sosem który nam sie zrobił
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Złociste skrzydełka z sezamem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej