Pałki z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z sezamem

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1-Pałki z kurczaka myjemy dokładnie oczyszczamy jeśli potrzeba. 2- Następnie rozrabiamy marynatę w miodzie i nacieramy pałki całe obtaczamy będą lepsze

Krok 2

3- Kiedy juz mamy pałki natarte wkładamy je do woreczka a to co nam zostanie z marynaty rozrabiamy z woda i zalewamy pałki .

Krok 3

4- Wkładamy zamknięty woreczek do żaroodpornego naczynia i do pieca pieczemy 50 minut w 180 stopniach po czym rozcinamy woreczek i zapiekamy już bez woreczka jakieś 15-20 minut aby nam się zarumieniły :) Polewajac sosem który nam sie zrobił

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z sezamem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej