
Składniki
100 gramów
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1-Pałki z kurczaka myjemy dokładnie oczyszczamy jeśli potrzeba. 2- Następnie rozrabiamy marynatę w miodzie i nacieramy pałki całe obtaczamy będą lepsze
Krok 2
3- Kiedy juz mamy pałki natarte wkładamy je do woreczka a to co nam zostanie z marynaty rozrabiamy z woda i zalewamy pałki .
Krok 3
4- Wkładamy zamknięty woreczek do żaroodpornego naczynia i do pieca pieczemy 50 minut w 180 stopniach po czym rozcinamy woreczek i zapiekamy już bez woreczka jakieś 15-20 minut aby nam się zarumieniły :) Polewajac sosem który nam sie zrobił
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Złociste skrzydełka z sezamem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej