Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedź.

Krok 2

W miseczce wymieszaj wodę z Fixem Knorr Złociste skrzydełka z sezamem. Dodaj miód, musztardę i posiekany czosnek. Mięso przełóż do dołączonego woreczka, następnie wlej przygotowany sos i poobracaj zamkniętym woreczkiem, tak aby sos dokładnie obtoczył mięso.

Krok 3

Piec w 180 stopniach Celcjusza przez 25-30 minut.

Krok 4

Na suchej patelni upraż płatki migdałowe.

Krok 5

Na talerze wyłóż ryż, na ryż połóż mięso i posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej