Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedź.

Krok 2

W miseczce wymieszaj wodę z Fixem Knorr Złociste skrzydełka z sezamem. Dodaj miód, musztardę i posiekany czosnek. Mięso przełóż do dołączonego woreczka, następnie wlej przygotowany sos i poobracaj zamkniętym woreczkiem, tak aby sos dokładnie obtoczył mięso.

Krok 3

Piec w 180 stopniach Celcjusza przez 25-30 minut.

Krok 4

Na suchej patelni upraż płatki migdałowe.

Krok 5

Na talerze wyłóż ryż, na ryż połóż mięso i posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej