Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedź.

Krok 2

W miseczce wymieszaj wodę z Fixem Knorr Złociste skrzydełka z sezamem. Dodaj miód, musztardę i posiekany czosnek. Mięso przełóż do dołączonego woreczka, następnie wlej przygotowany sos i poobracaj zamkniętym woreczkiem, tak aby sos dokładnie obtoczył mięso.

Krok 3

Piec w 180 stopniach Celcjusza przez 25-30 minut.

Krok 4

Na suchej patelni upraż płatki migdałowe.

Krok 5

Na talerze wyłóż ryż, na ryż połóż mięso i posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki z kurczaka z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej