PRZEPISY.PL
Duszony schab w sosie winno-śliwkowym - autor: Grace w kuchni

Duszony schab w sosie winno-śliwkowym

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • schab bez kości800 g
  • suszone śliwki10 szt
  • wytrawne czerwone wino1 szklanka
  • cebula1 szt
  • musztarda1 łyżka
  • Krok 1

    Schab pokroić na kotlety. Cebule posiekać i podsmażyć. Przełożyc do garnka. Kotelty podsmażyć, umieścić w garnku. Zalać wodą i winem, dodać śliwki.
  • Krok 2

    Dusić do miękkości mięsa, przynajmniej godzinę. Dodać musztardę, sos gulaszowy. Doprawić do smaku.
  • Krok 3

    Podawać z ziemniakami i surówką, np. ogórkami konserwowymi.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos do pieczeni ciemny KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

9
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
7
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
4
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe