Bruschetta z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i przełóż do miski. Dodaj oliwę i przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie usmaż kurczaka na mocno rozgrzanej patelni, aż zrobi się rumiany.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodaj odcedzoną ciecierzycę i smaż jeszcze kilka minut. Po usmażeniu przełóż wszystko do miski.

Krok 4

Ciabattę pokrój na kromki i połóż na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Poczekaj, aż zrobią się chrupiące grzanki, obracając je co jakiś czas.

Krok 5

Gdy grzanki będą gotowe, natrzyj je ząbkiem czosnku i połóż na talerzu.

Krok 6

Na wierzchu ułóż usmażone mięso. Z ogórka wytnij za pomocą obieraczki do warzyw długie i cienkie plastry. Potrawę udekoruj plastrami ogórka i kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej