Bruschetta z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i przełóż do miski. Dodaj oliwę i przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie usmaż kurczaka na mocno rozgrzanej patelni, aż zrobi się rumiany.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodaj odcedzoną ciecierzycę i smaż jeszcze kilka minut. Po usmażeniu przełóż wszystko do miski.

Krok 4

Ciabattę pokrój na kromki i połóż na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Poczekaj, aż zrobią się chrupiące grzanki, obracając je co jakiś czas.

Krok 5

Gdy grzanki będą gotowe, natrzyj je ząbkiem czosnku i połóż na talerzu.

Krok 6

Na wierzchu ułóż usmażone mięso. Z ogórka wytnij za pomocą obieraczki do warzyw długie i cienkie plastry. Potrawę udekoruj plastrami ogórka i kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej