Bruschetta z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i przełóż do miski. Dodaj oliwę i przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie usmaż kurczaka na mocno rozgrzanej patelni, aż zrobi się rumiany.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodaj odcedzoną ciecierzycę i smaż jeszcze kilka minut. Po usmażeniu przełóż wszystko do miski.

Krok 4

Ciabattę pokrój na kromki i połóż na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Poczekaj, aż zrobią się chrupiące grzanki, obracając je co jakiś czas.

Krok 5

Gdy grzanki będą gotowe, natrzyj je ząbkiem czosnku i połóż na talerzu.

Krok 6

Na wierzchu ułóż usmażone mięso. Z ogórka wytnij za pomocą obieraczki do warzyw długie i cienkie plastry. Potrawę udekoruj plastrami ogórka i kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej