Bruschetta z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

158 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i przełóż do miski. Dodaj oliwę i przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie usmaż kurczaka na mocno rozgrzanej patelni, aż zrobi się rumiany.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodaj odcedzoną ciecierzycę i smaż jeszcze kilka minut. Po usmażeniu przełóż wszystko do miski.

Krok 4

Ciabattę pokrój na kromki i połóż na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Poczekaj, aż zrobią się chrupiące grzanki, obracając je co jakiś czas.

Krok 5

Gdy grzanki będą gotowe, natrzyj je ząbkiem czosnku i połóż na talerzu.

Krok 6

Na wierzchu ułóż usmażone mięso. Z ogórka wytnij za pomocą obieraczki do warzyw długie i cienkie plastry. Potrawę udekoruj plastrami ogórka i kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej