Bruschetta z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

159 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i przełóż do miski. Dodaj oliwę i przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie usmaż kurczaka na mocno rozgrzanej patelni, aż zrobi się rumiany.

Krok 3

Pod koniec smażenia dodaj odcedzoną ciecierzycę i smaż jeszcze kilka minut. Po usmażeniu przełóż wszystko do miski.

Krok 4

Ciabattę pokrój na kromki i połóż na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Poczekaj, aż zrobią się chrupiące grzanki, obracając je co jakiś czas.

Krok 5

Gdy grzanki będą gotowe, natrzyj je ząbkiem czosnku i połóż na talerzu.

Krok 6

Na wierzchu ułóż usmażone mięso. Z ogórka wytnij za pomocą obieraczki do warzyw długie i cienkie plastry. Potrawę udekoruj plastrami ogórka i kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej