Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1.5 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu rozkrusz cały pieprz. Następnie połowę przełóż do miski.
Krok 2
Do pieprzu w moździerzu dodaj posiekane drobno kapary, czosnek oraz natkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Do pieprzu w misce wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Zamarynuj steki.
Krok 4
Mięso grilluj po około 5 minut z każdej strony. Powinno być różowe w środku, ale jeśli wolisz bardziej wysmażone grilluj kilka minut dłużej.
Krok 5
Na koniec grillowania nałóż na wierzch mięsa pastę z moździerza. Mięso podawaj samodzielnie lub z sałatą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami
Szlachetne i pyszne mięso wołowe pod zieloną pierzynką to propozycja na niecodzienne danie obiadowe. Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami tworzy mieszankę idealnie uzupełniających się smaków. Do przygotowania tej potrawy niezbędny będzie moździerz. Rozkrusz w nim ziarenka czarnego pieprzu, a następnie drobno posiekane kapary, natkę pietruszki i czosnek. Gdy dodasz do nich oliwę z oliwek powstanie aromatyczna marynata do mięsa. Rostbef grilluj mniej więcej 5 minut z każdej strony. Po takim czasie mięso będzie lekko różowe w środku. Jeżeli nie jesteś zwolenniczką średnio krwistych porcji mięsa i wolisz bardziej wysmażone, grilluj je parę minut dłużej. Na koniec, na wierzch mięsa rozłóż zieloną, czosnkową pastę z moździerza i gotowe. Rostbef z pieprzem i kaparami możesz podawać samodzielnie lub z dodatkiem świeżej sałaty.