Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1.5 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu rozkrusz cały pieprz. Następnie połowę przełóż do miski.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 1

Krok 2

Do pieprzu w moździerzu dodaj posiekane drobno kapary, czosnek oraz natkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 2

Krok 3

Do pieprzu w misce wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Zamarynuj steki.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 3

Krok 4

Mięso grilluj po około 5 minut z każdej strony. Powinno być różowe w środku, ale jeśli wolisz bardziej wysmażone grilluj kilka minut dłużej.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 4

Krok 5

Na koniec grillowania nałóż na wierzch mięsa pastę z moździerza. Mięso podawaj samodzielnie lub z sałatą.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami  Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami

Szlachetne i pyszne mięso wołowe pod zieloną pierzynką to propozycja na niecodzienne danie obiadowe. Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami tworzy mieszankę idealnie uzupełniających się smaków. Do przygotowania tej potrawy niezbędny będzie moździerz. Rozkrusz w nim ziarenka czarnego pieprzu, a następnie drobno posiekane kapary, natkę pietruszki i czosnek. Gdy dodasz do nich oliwę z oliwek powstanie aromatyczna marynata do mięsa. Rostbef grilluj mniej więcej 5 minut z każdej strony. Po takim czasie mięso będzie lekko różowe w środku. Jeżeli nie jesteś zwolenniczką średnio krwistych porcji mięsa i wolisz bardziej wysmażone, grilluj je parę minut dłużej. Na koniec, na wierzch mięsa rozłóż zieloną, czosnkową pastę z moździerza i gotowe. Rostbef z pieprzem i kaparami możesz podawać samodzielnie lub z dodatkiem świeżej sałaty.