Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

56 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu rozkrusz cały pieprz. Następnie połowę przełóż do miski.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 1

Krok 2

Do pieprzu w moździerzu dodaj posiekane drobno kapary, czosnek oraz natkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 2

Krok 3

Do pieprzu w misce wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Zamarynuj steki.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 3

Krok 4

Mięso grilluj po około 5 minut z każdej strony. Powinno być różowe w środku, ale jeśli wolisz bardziej wysmażone grilluj kilka minut dłużej.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 4

Krok 5

Na koniec grillowania nałóż na wierzch mięsa pastę z moździerza. Mięso podawaj samodzielnie lub z sałatą.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami  Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami

Szlachetne i pyszne mięso wołowe pod zieloną pierzynką to propozycja na niecodzienne danie obiadowe. Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami tworzy mieszankę idealnie uzupełniających się smaków. Do przygotowania tej potrawy niezbędny będzie moździerz. Rozkrusz w nim ziarenka czarnego pieprzu, a następnie drobno posiekane kapary, natkę pietruszki i czosnek. Gdy dodasz do nich oliwę z oliwek powstanie aromatyczna marynata do mięsa. Rostbef grilluj mniej więcej 5 minut z każdej strony. Po takim czasie mięso będzie lekko różowe w środku. Jeżeli nie jesteś zwolenniczką średnio krwistych porcji mięsa i wolisz bardziej wysmażone, grilluj je parę minut dłużej. Na koniec, na wierzch mięsa rozłóż zieloną, czosnkową pastę z moździerza i gotowe. Rostbef z pieprzem i kaparami możesz podawać samodzielnie lub z dodatkiem świeżej sałaty.